2 bin 827 eserin yer aldığı Bienalde 'Barış' vurgusu

Ankara'da düzenlenen 'Barış İçin Küçük Bir Şey Yap: Hibrit İyi Niyet Performans Bienali', 9 farklı ülkeden gelen 2 bin 827 eserin ev sahipliğini yaptı.

2 bin 827 eserin yer aldığı  Bienalde 'Barış' vurgusu
Yayınlanma:

Etkinlik, dünya genelindeki çatışmalara dikkat çekerek uluslararası katılımcıları bir araya getirerek iyi niyet temelli bir diyalog oluşturmayı ve barış çağrısında bulunmayı amaçladı. Bienal, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin sanat galerisinde düzenlendi.

Açılış etkinliğinde, amatör ve profesyonel sanatçıların her yaştan fotoğraf, resim, heykel ve diğer sanat eserleri sergilendi.

Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Profesör Ruhi Konak'ın küratörlüğünü üstlendiği bienal, 180 koordinatörün önderliğinde ve gönüllü sanatçıların katılımıyla gerçekleşti. Eserlerin sunumunda sanat alanı veya malzeme türüne dair herhangi bir kısıtlama olmadı; plastik sanatlar, görsel sanatlar, edebiyat, müzik, sahne sanatları, işitsel sanatlar, dijital sanat, el sanatları, mimarlık ve tasarım gibi farklı alanlardan eserler sergilendi. Bu eserler, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin galerilerinde, internet sitesinde ve sosyal medyada sergilenecek ve geniş kitlelere ulaştırılacak.

Bienale Türkiye'nin yanı sıra Meksika, Rusya, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, İran, İtalya ve İngiltere'den de 2 bin 827 eser katkıda bulundu.

Prof. Konak, bienale eser gönderen sanatçılara herhangi bir sınırlama getirilmediğini belirterek, "Herkesin, herhangi bir yaş, meslek, din, dil veya ırk sınırlaması olmaksızın eserlerini gönderebileceğini" ifade etti. Konak, özellikle Filistin'e odaklanan bir grup eser olduğunu ve bienalin barış vurgusunu ön plana çıkardığını belirtti. "Bir grup eserimiz özellikle Filistin başlıklı. Bizim önceliğimiz sadece barış mesajını iletmek olduğu için her eser bizim için değerlidir" dedi.

Bienal, 30 Nisan tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.