27. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali gerçekleşti!

Çankaya Belediyesinin desteklediği 27. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, coşkuyla başladı. Uçan Süpürge Vakfı ve Çankaya Belediyesi işbirliğinde gerçekleşen festival, Devlet Opera ve Balesi'nde düzenlenen görkemli bir açılışla başladı. Açılışa, Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner'in yanı sıra birçok konuk katıldı.

27. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali gerçekleşti!
Yayınlanma:

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, 27. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nin açılışında yaptığı konuşmada Cumhuriyet'in kadınlara verdiği önemi vurgulayarak, "Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında hem kadınları hem de Cumhuriyetimizi güçlendirme vaktidir" dedi.

"DAHA FAZLASI DAHA AZI DEĞİL"

27. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nde birçok önemli ödül sahiplerini buldu. Sinema ve tiyatro dünyasının önde gelen isimlerine verilen ödüller arasında "Uçan Süpürge Onur Ödülü" ve "Bilge Olgaç Başarı Ödülü" bulunuyor. Festivalde ayrıca "Genç Cadı Ödülü" de sahibini buldu.

Güner, konuşmasında festivalin önemine vurgu yaparak, "Daha fazlası, daha azı değil" diyerek önümüzdeki yıllarda da festivali destekleyeceklerini belirtti. Teşekkür plaketini ise Uçan Süpürge Vakfı'ndan Aslı Koçak Arıhan takdim etti.

ucansupurge.jpg

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, 1998 yılından bu yana düzenleniyor ve kadın emeğini görünür kılmayı hedefliyor. Festival, sinema sektöründeki kadınlar arasında iletişim ağı oluşturarak filmlerin görünürlüğünü artırıyor. Bu yıl 27.'si düzenlenen festival, 9 - 16 Mayıs tarihleri arasında Devlet Opera ve Balesi'nde sinemaseverleri ağırlıyor. Afişini feminist karikatürist Aslı Alpar'ın hazırladığı festival, Çankaya Belediyesi'nin yanı sıra Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kavaklıderem Derneği ve Sevda Cenap And Müzik Vakfı'nın da destekleriyle gerçekleşiyor.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.