ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan 23 Nisan resepsiyonu!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamak amacıyla Başkent’teki büyükelçiler ve misyon şefleri için bir resepsiyon düzenledi. Yavaş'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlik, Mogan Park Konuk Evi'nde gerçekleşti.

ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan 23 Nisan resepsiyonu!
Yayınlanma:

Ankara Gölbaşı'nda 23 Nisan resepsiyonu gerçekleşti. Resepsiyona, Ankara Valisi Vasip Şahin, büyükelçiler, yabancı misyon temsilcileri, Ankara ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, basın mensupları, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve çok sayıda davetli katıldı.

''DÜNYADAKİ İLK VE TEK ÇOCUK BAYRAMI''

Yavaş, konuşmasında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın önemine vurgu yaparak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni açtığı ve ulusun geleceğini çocuklara adadığı bu özel günü kutlamanın gururunu yaşadıklarını ifade etti. Yavaş ayrıca, Türkiye'nin bu bayramı dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramı olarak kutlamasının da bir gurur kaynağı olduğunu belirtti.

''SÖZ VERDİĞİMİZ PROJELERİ YERİNE GETİRECEĞİZ''

Yavaş, konuşmasında ayrıca Türkiye'deki son yerel seçimlerden bahsederek, adil, tarafsız, şeffaf, hesap verebilir, katılımcı, insan ve çevre odaklı bir yönetim anlayışının önemine değindi. Yavaş, gelecek dönemde de aynı anlayışla hizmetlerine devam edeceklerini vurguladı.

Ankara halkının refah ve mutluluğunu artırmaya yönelik çalışmalarına azimle devam edeceklerini belirten Yavaş, akıllı şehir, yeşil dönüşüm, kırsal kalkınma, kent turizmi ve termal turizm gibi alanlarda söz verdikleri projeleri gerçekleştirmek için çalışacaklarını ifade etti. Ayrıca, uluslararası iş birliğinin önemine değinen Yavaş, Ankara'nın dünya ile yakın iş birliğini sürdürmek istediklerini dile getirdi.

''FİLİSTİN HALKININ YANINDAYIZ''

Yavaş, Avrupa Birliği'ne girişi önemsediklerini ve Türkiye'nin bu birliğe üyeliğinin temel hedefleri arasında yer aldığını vurguladı. Ancak, Türkiye'nin son dönemdeki Avrupa Birliği ile ilişkilerine dikkat çekerek, bu ilişkilerin güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Yavaş, uluslararası çatışmaların yarattığı insani drama dikkat çekerek, belediye başkanları olarak etkilenen bölgelere ve insanlara yardım sağlama sözü verdi ve barışın korunması ve tesis edilmesinin ulusal ve uluslararası bir sorumluluk olduğunu vurguladı.

Yavaş'ın konuşmasının sonunda, çocuk ve sivillere yapılan saldırılarda Filistin halkının yanında olduğunu belirtti ve İsrail hükümetini sağduyulu hareket etmeye davet etti.

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.