AK Partili Nihat Yalçın'dan ABB'ye amblem tepkisi

Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Yalçın'dan ABB'ye amblem tepkisi geldi. Yalçın, Ankara'nın sorunlarını sıralayarak, "Amblem konusu ile gündemin meşgul edilmesini doğru bulmuyoruz." dedi.

AK Partili Nihat Yalçın'dan ABB'ye amblem tepkisi
Yayınlanma:

Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Yalçın, ABB'den dün yapılan "amblem" açıklamasına ilişkin eleştiri geldi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin sosyal medya hesabında dün yapılman paylaşımda "Ankara Büyükşehir Belediyesi amblemi konusunda açıklama" başlıklı bir duyuru yayınlandı. ABB'nin duyurusunda, "Ankara Büyükşehir Belediyesine 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinin ardından resmi amblemin değişmesi konusunda gerek sosyal medyadan gerekse Başkent 153 Çağrı Merkezinden yoğun başvuru gelmektedir." bilgisine yer verildi.

AMBLEM KOSUNU ANKARA'NIN YENİ TARTIŞMASI OLACAK

Paylaşımın devamında sürece ilişkin yöntemin nasıl olacağı konusunda ise ABB Meclisine atıfta bulunularak şu bilgilere yer verildi:

"Konu hakkında; Belediye Meclisince tanıtıcı amblem belirlenmesinde salt çoğunluk, mevcut amblemin değiştirilmesi konusunda ise üçte iki (nitelikli) çoğunluk aranmaktadır. ABB Meclisinde CHP Grubu üçte iki çoğunluğu sağlayamamakta ve tek başına amblem değiştirme kararı alamamaktadır. Bu nedenle yönetimimiz, ABB Meclisindeki siyasi parti gruplarına yeni bir amblem belirlenmesi konusunda kararın bir yarışma ile Ankara halkına bırakılması teklifinde bulunacaktır."

nihat-yalcin.jpg

AK PARTİ'DEN TEPKİ GELDİ

31 Mart seçimlerinin ardından ABB Meclis çoğunluğunu kaybeden AK Parti'den amblem değişikliği konusuna tepki geldi. Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Yalçın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Amblemde bulunan hangi simgeden rahatsız oldunuz? Hilal, Yıldız, Cami, Atakule?" sorusunu yöneltti.

ABB'nin paylaşımını alıntılayan Yalçın, paylaşımında Başkent'in ulaşım ve sokak hayvanları sorununu hatırlatarak şu ifadelere yer veri:

"Ankara’nın ulaşım, trafik, sokak hayvanları gibi çözülmesi gereken onca sorunu varken amblem konusu ile gündemin meşgul edilmesini doğru bulmuyoruz."

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.