AKK'den tarım ve kırsal kalkınma alanında önemli buluşma!

Ankara Kent Konseyi'nin (AKK) Kırsal Kalkınma Çalışma Grubu tarafından düzenlenen "Tarımsal Üretim ve Pazarlamada Kooperatifçilik Hareketi ve Yerel Yönetimler" konulu panel, tarım ve kırsal kalkınma alanında önemli bir buluşma noktası oldu. 25 Nisan 2024 tarihinde gerçekleşen panelde, sektörün önemli isimleri ve kurumları bir araya geldi.

AKK'den tarım ve kırsal kalkınma alanında önemli buluşma!
Yayınlanma:

Panelin açılış konuşmasını yapan Kırsal Kalkınma Çalışma Grubu Sözcüsü Ziraat Mühendisi ve Bozok Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Kurucu Başkanı Ayfer Ulusoy, katılımcılara panelin önemini ve amacını aktardı. Ankara il ve ilçelerinde faaliyet gösteren kooperatiflerin yanı sıra, Tarım Bakanlığı, BM Gıda Örgütü FAO, Ankara Kalkınma Ajansı temsilcileri, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve akademisyenlerin yanı sıra kooperatif gönüllüleri de panelde yer aldı.

akk3.jpg

Panelde, dünya genelinde ve Türkiye'de kooperatifçilik hareketindeki gelişmeler, yeni nesil kooperatifler, tarımsal kalkınma kooperatiflerinin sorunları ve çözüm önerileri gibi konular ele alındı. Katılımcılar, dünya genelinde küçük girişimcilerin bir araya gelerek oluşturduğu kooperatiflerin başarılarından ve bu modelin Türkiye'deki potansiyelinden bahsettiler.

Özellikle ekonomik krizlerin aşılması ve küçük sermayelerin güçlendirilmesi için kooperatifçiliğin öneminin vurgulandığı panelde, devletin kooperatifçiliği desteklemesi ve teşvik etmesi gerektiği üzerinde duruldu. Yeni nesil kooperatifçilik modelleri ve kadın kooperatiflerinin de önemi üzerinde duruldu.

Panelin son bölümünde geniş bir soru-cevap oturumu düzenlenerek katılımcıların görüşleri alındı. Toplantının sonunda, Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ve Kırsal Kalkınma Çalışma Grubu Sözcüsü Ayfer Ulusoy'a teşekkür edildi ve kooperatifçiliğin daha da geliştirilmesi için çaba harcanması gerektiği vurgulandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.