Ankara Kulübü, Başkent'e Ankara Kitapevi ve Hediyelikleri Dükkânı kazandırdı

Ankara Kulübü Derneği Başkanı Dr. Metin Özaslan, Ankara'nın kültürel mirasını ve gastronomik değerlerini tanıtmak için harekete geçti. Özaslan, kulübün yeni adımlarının, şehrin turistik potansiyelini artırmayı hedeflediğini söyledi.

Ankara Kulübü, Başkent'e Ankara Kitapevi ve Hediyelikleri Dükkânı kazandırdı
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Ankara'nın kültürel ve gastronomik zenginliklerini daha geniş kitlelere tanıtmak amacıyla Ankara Kulübü Derneği, önemli adımlar atmaya devam ediyor.

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, Ankara'nın turistik ve kültürel değerlerini vurgulayarak şehrin potansiyelini artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Dr. Metin Özaslan, Ankara Kitabevi ve Hediyelikleri Dükkanı açılışında yaptığı konuşmada, Ankara'nın kitap ve hediyelik sektöründeki boşluğu doldurmak için harekete geçtiklerini belirtti.

Şehrin turistik zenginliklerini vurgulamak için üç temel soruya odaklandıklarını açıklayan Özaslan, Ankara Konağı'nın kent kültürü müzesi olarak önem kazandığını vurgulayarak Ankara'ya gelen heyetleri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ve Ankara Yemekleri Lokantası'nda şehre özgü yemeklerin sunulduğunu ifade etti.

ozaslan.jpg

ŞEHRİ TEMSİL EDEN HEDİYELER

Şehri temsil eden hediyelikler konusunda eksikliklerin olduğunu belirten Özaslan, Ankara Kulübü Derneği olarak bu alanda adımlar atmaya devam ettiklerini sözlerine ekledi.

yarenler.jpg

Dr. Metin Özaslan, konuşmasında şu hususlara dikkati çekti:

"Bir de kitapevi konusu var. Ankara başkent ama ciddi yayın ve kitap açığı olan bir şehir. Ankara tüm yapılan çalışmalarda beşeri sermayede, entelektüel sermayede açık ara birinci şehirdir. Bu potansiyeli bu gücü kalkınmaya, gelişmeye, yaşam kalitesine yansıtamıyoruz. Bu büyük bir sıkıntı. Bu sermayenin ürettikleri üretecekleri yayınlar kitaplar dergi çalışmaları Ankara ile ilgili külliyatı bilgi birikimini geliştirmek üzere Kitabevi şimdiden Burası küçük geldi ama ileride geriye doğru derinleşeceğiz.

Ankara Kulübü üyelerimize, Ankaralı hemşehrilerimze ve Başkentimize, hayırlı uğurlu olsun diyorum. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum."

konak2.jpg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.