Ankara Üniversitesinden tartışmalı yemek zammı

Ankara Üniversitesinde yemekhane ücretlerine bir kez daha zam geldi. Zammı duyan öğrenciler duruma tepki gösterdi.

Ankara Üniversitesinden tartışmalı yemek zammı
Yayınlanma:

ÖZEL HABER - YASİN ŞAHİN

Ankara Üniversitesinde 2023-24 eğitim yılının başlangıcında yapılan zam tepki çekmiş, öğrenciler bizzat Rektör Necdet Ünüvar ile bir araya geldiklerinde bu şikayetlerini iletmişti.

Eylül ayında yapılan yüzde 150’lik zamla 15 liraya çıkartılan yemekhane ücretleri, dönem bitmeden bir kez daha zamlandı.

2 Mayıs 2024 tarihli kararda yemek ücretlerinin 15 TL’den 20 TL’ye çıktığı ve akşam yemeklerinin de yine “gece tarifesi” uygular gibi 40 TL’ye yükseltildiği duyuruldu.

Böylelikle yemek ücretleri bir yıl içinde 6 liradan 40 liraya yükseldi.

Öğrencilerin sıklıkla talep ettiği nitelikli ve ucuz beslenme hakkı bir kez daha üniversite yönetimi tarafından zamla karşılanırken, öğrenciler bu karara da tepki gösterdi.

Sıhhiye’de yer alan Dil ve Tarih–Coğrafya Fakültesi öğrencilerinin bir şikayeti de akşam yemeği yemek istediklerinde şehrin farklı bölgelerinde olan Cebeci ya da Beşevler Kampüsü’ne gitmeleri gerekmesi konusu oldu. Sıhhiye’deki kampüste akşam yemeğinin çıkmaması öğrencileri zorlarken artan zamlara da tepki gösterdiler.

Öğrencilerin ortak görüşü, üniversitelerin yemek konusunda karlılık ve kazanç gütmemesi gerektiği ve öğrencilerine daha ucuz ve nitelikli bir yemek sunması gerektiği oldu.

Yeni gelen zamlar sonrasında akademik ve idari personel yemek ücretleri de artmış oldu.

İŞTE TARTIŞMALI YEMEK TARİFESİ

Bununla birlikte,

Öğretim üyesi: 73 TL

Akademik personel: 57 TL

Memur: 40 TL

İşçi: 143,69 TL

Misafir. 141 TL olarak belirlendi. .

Ayrıca aynı zaman kısa süre önce ODTÜ’de de benzer oranlar ve rakamlarla tekrarlandı. ODTÜ’lü öğrencilerin Devrim Meydanı’ndan yapılacak şenlikle ilgili olduğu gibi bu konuyla ilgili de eylem yapacağı konuşuluyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.