Ankara Valiliği uyarıyı yaptı: Fırtına geliyor!

Ankara Valiliği, yarın öğlen saatlerinde başlaması beklenen kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına konusunda vatandaşları uyardı. Yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi tarafından sağlanan verilere dayanarak, 24 Nisan Çarşamba günü öğle saatlerinden itibaren Ankara genelinde güney ve güneybatı yönlerinden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına beklenildiği belirtildi.

Ankara Valiliği uyarıyı yaptı: Fırtına geliyor!
Yayınlanma:

Valiliğin açıklamasında, rüzgarın hızının 40-60 km/saat arasında değişeceği ve kısa süreli olarak 70-80 km/saat seviyelerine ulaşabileceği vurgulandı. Bu durumun, ulaşımda aksamalara, çatı uçmalarına ve iç kesimlerde toz savrulmasına neden olabileceği ifade edildi.

Ankara Valiliği, bu olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları çağrısında bulundu. Özellikle açık alanlarda bulunan vatandaşların, şemsiye veya benzeri koruyucu ekipmanları kullanmaları, gerektiğinde güvenli iç mekanlara geçmeleri önerildi. Ayrıca, sürücülerin de yolda seyir halindeyken dikkatli olmaları ve ani rüzgar etkisi nedeniyle araçlarını güvenli bir şekilde kullanmaları tavsiye edildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.