Ankara ve Kırıkkale'de yapılacak projelere devletten destek!

Ankara, Kırıkkale ve Tekirdağ'da bazı üretim tesislerine yönelik proje bazlı devlet yardımı kararları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalandı ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Ankara ve Kırıkkale'de yapılacak projelere devletten destek!
Yayınlanma:

Roketsan Roket Sanayii ve Ticaret AŞ'nin Ankara ve Kırıkkale'de savunma sistemleri üretim tesisi kurması için verilen devlet yardımı kapsamında, proje 1 Ocak 2021'de başlayacak ve 7 yıl sürecek.

Projeye öngörülen sabit yatırım tutarı 13 milyar 250 milyon 514 bin lira olup, 200 nitelikli personelin istihdam edilmesi planlanıyor. Yatırımın tamamlanmasıyla yılda 12 bin 575 adet ilave kapasite sağlanması hedefleniyor. Ayrıca, projeye TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE) ile yapılacak Ar-Ge İşbirliği Protokolü kapsamında hibe desteği sağlanacak.

Öte yandan, Teknik Alüminyum Sanayi AŞ'nin Tekirdağ'da gerçekleştireceği "direkt soğutmalı slab döküm ve sıcak haddeleme yöntemi ile alüminyum yassı mamul üretim tesisi" için de proje bazlı devlet yardımı kararı alındı. Projenin başlangıç tarihi 1 Ocak 2024 olarak belirlenirken, 3 yıl sürecek ve sabit yatırım tutarı 11 milyar 316 milyon 241 bin lira olacak. Yatırımın tamamlanmasıyla yılda 400 bin ton mamul üretimi öngörülüyor.

Her iki projede de KDV istisnası, KDV iadesi, gümrük vergisi muafiyeti, nitelikli personel desteği, enerji, yatırım yeri tahsisi, faiz ve/veya kar payı desteği gibi teşviklerden yararlanılacak. Daha önce yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ise söz konusu projelerin devlet desteğinden yararlanmasına yönelik yürürlükten kaldırıldı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.