Ankara zabıtası Başkent'te huzur ve sağlığın teminatı oldu

Ankara Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, halkın huzuru, güvenliği ve sağlığının korunması amacıyla 7 gün 24 saat mesai yapıyor.

Ankara zabıtası Başkent'te huzur ve sağlığın teminatı oldu
Yayınlanma:

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, kentin düzeni, halkın huzuru, güvenliği ve sağlığını korumak amacıyla şehrin dört bir yanında denetimlerini sürdürüyor.

Zabıta ekipleri kafe, pastane, lokanta, kasap, manav ve restoranlardaki gıda kontrollerini sürdürürken; bir yandan da mezarlıklar, büfeler, zincir marketler, AŞTİ ve şehir içi ulaşımın sağlandığı minibüslerde de sıkı denetimler gerçekleştiriyor.

Yapılan denetimlerde; kafe, pastane, lokanta, kasap, balıkçı, manav ve restoranlarda teftiş defteri, izin belgesi, vergi levhası, yangın söndürme cihazı, hijyen ile genel kılık-kıyafete uygunluk kriterlerinin karşılanıp karşılanmadığı kontrol edildi.

ankara-zabita.jpg

VATANDAŞ UYARILDI!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Tüketici Hakları Amirliği tarafından yapılan zincir market denetiminde, ürünlerin etiket ile kasa fiyatları karşılaştırıldı. Denetimi yapan yetkililer, alışveriş yapan vatandaşları da "Bilinçli alışveriş" için uyardı.

Ulaşım Trafik Merkez Amirliği ekipleri de Başkentlilerin şehir içi ulaşımda rahat ve konforlu seyahat edebilmesi için minibüslere yönelik denetimlerini sıkılaştırdı.

ankara-zabita2.jpg

Bu kapsamda; minibüs duraklarındaki araçlara ait çalışma izin belgesi, hat bilgisi, protokol numarası, aksesuarların orijinalliği, ücret tarifesi, koltuk sayısı, yolcu sayısı, yangın söndürme cihazı ve ilk yardım çantaları tek tek denetlendi.

ankara-zabita3.jpg

Denetimler kapsamında; AŞTİ’de yer alan otobüs firmaları, kafe, büfe ve restoranlarda gerçekleştirilen denetimlerde peronlardaki otobüslerin bagajları ve yolcu listeleri de tek tek incelendi. Çevre Denetim Merkezi Amirliği ekipleri ise beton mikserlerinde bulunması zorunlu olan ekolojik kapak ile hafriyat kamyonlarını kontrol etti.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.