Ankara'da yeni elektronik ücret toplama sistemi start verdi: Usulsüz kart kullanımı sona eriyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni elektronik ücret toplama sistemi peyderpey otobüs ve metrolarda kullanılmaya başlandı.

Ankara'da yeni elektronik ücret toplama sistemi start verdi: Usulsüz kart kullanımı sona eriyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Başkent Ankara toplu taşımada yeni bir döneme geçiş yapmaya hazırlanıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi bağlı EGO Genel Müdürlüğünce toplu taşımada, eski sistem E-Kent'ten yeni ücret toplama sistemi olan Asis validatör sistemine geçiş başladı.

Yeni sistemle birlikte şoförlerin önünde yer alacak ekran sayesinde, kart sahiplerinin fotoğrafları görünecek. Bu sayede, usulsüz binişlerin de önüne geçilecek.

ego.jpg

HEM ESNAF HEM DE VATANDAŞ ŞİKAYETÇİYDİ

ANKARAKART ile biniş yapılan araçlardaki elektronik ücret toplama sistemi (EÜTS) olan E-Kent'ten şikayetlerini her fırsatta dile getiren özel halk otobüs şoförleri, en büyük beklentilerinin EÜTS'nin değişmesi ve yeni sistemde usulsüz binişleri engelleyebilmek için fotoğraflı validatörlerin bulunması gerektiğini belirtmişti.

untitled-1.jpg

Yine, eski sistemde yaşanan sorunlar arasında araçların sisteme doğru bir şekilde kaydedilmemesi, validatörlerde arızaların sık sık meydana gelmesi, yolcuların kartlarını okuturken beklemek zorunda kalması, bilgilendirme ekranlarının çalışmaması ve engelli vatandaşların yaşadığı sıkıntılar bulunuyordu.

Bilgilendirme sistemlerinin çalışmamasıyla birlikte durak bilgilerinin ekranlarda yer almaması, sesli durak bilgilendirilmesinin yapılmaması gibi teknik problemler de engelli vatandaşları zor durumda bırakıyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.