Ankara'nın çeyiz esnaflarından evlenecek çiftlere tavsiyeler

Yaz mevsimi yaklaşırken evlenecek çiftlerin düğün alışverişi başladı. Ankara Ulus'ta çeyizcilik yapan Ali Uludağ, düğün yapacak olanlara tavsiyelerde bulundu. Mütevazı düğünlerin ekonomik olarak aileleri rahatlatacağını söyleyen Uludağ, "Gösterişli düğünler, kredi borcu olarak geri dönüyor" dedi.

Ankara'nın çeyiz esnaflarından evlenecek çiftlere tavsiyeler
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Ankara'da düğün yapacak olanların uğramadan geçmediği Ulus çarşısı, düğün sezonunun gelmesiyle hareketlenmeye başladı. Her gün onlarca evlenecek çift ve aileleriyle karşılaşan çeyiz esnafı Ali Uludağ, deneyimlerini anadolugazete.com.tr’ye anlattı.

"AİLE ARASINDA YAPILAN DÜĞÜNLER ARTIYOR"

“Düğün yapmak ekonomik olarak hayli yüksek rakamlara çıktığı için insanlar daha pratik ve aile içinde olabilecek organizasyonları tercih ediyor” diyen Uludağ, "Hele ki düğün salonu tutmak ekonomik durumu çok çok iyi olmayanlar için gençlere kredi borcu olarak dönüyor. Bir satıcı olarak, düğünlerin gösterişe kaçmadan aile arasında ve ekonomik olanını tercih edilmeli diye düşünüyorum." Diye konuştu.

dugun3.jpg

"CUMHURİYETİN TEMELİ KÜLTÜRDÜR, GÖSTERİŞ DEĞİL"

Düğünlerin kültür aktarımı açısından oldukça önemli olduğunu vurgulayan Uludağ, "düğüne, değil masrafa karşıyım" dedi. Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli kültürdür" sözünü anımsatan Uludağ: "Geleneksel düğünler, kültürümüzün devam etmesi açısından oldukça önemli. Ancak, çok para harcanacak yapılan düğünlerin gereksiz masraf olduğunu düşünüyorum. Doğu'dan Batı'ya renk renk düğün geleneklerimiz var, bu geleneklerimiz popüler kültürün tüketim alışkanlıklarıyla örtülmeden mütevazi bir şekilde yaşanabilir" ifadesini kullandı.

"DÜĞÜN MASRAFLARI İÇİN AYRILAN BÜTÇE DAVETLİ SAYISINA GÖRE DEĞİŞİKLİK GÖSTERİYOR"

Düğün ve çeyiz masrafları için ekonomik alternatifler sunan Uludağ şu açıklamalarda bulundu: "Çeyiz masrafları için ayrılan bütçe düğün davetli sayısına göre değişiklik gösteren bir durum. Aile arasında yapılan düğünler, az masraflı olurken kalabalık düğünler haliyle daha fazla masraflı oluyor. Düğün gereçlerini kiralama, bütçenizi korumanıza ve ihtiyacınız olan eşyaları kolayca temin etmenize yardımcı oluyor. Kiralama firmaları genellikle teslimat, kurulum ve hatta geri alma gibi hizmetleri de sunarlar, bu da size zaman ve enerji kazandırır. Tek kullanımlık eşyalara yatırım yapmak yerine kiralama seçeneği daha ekonomik olabiliyor."

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.