ATEM Başkanı Akçam: ''Yabancılar evlerini fahiş fiyatlara satıyor''

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, Türkiye’de yabancılara satılan evlere ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Akçam, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı için Türkiye'den ev alan yabancıların üç yıllık yasal süreyi doldurduktan sonra evlerini satışa çıkarmaya başladıklarına dikkat çekti. Bu durumun ülke ekonomisi ve gayrimenkul piyasası için risk oluşturabileceğine işaret etti.

ATEM Başkanı Akçam: ''Yabancılar evlerini fahiş fiyatlara satıyor''
Yayınlanma:

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, yaptığı açıklamada, son zamanlarda yabancıların Türkiye’deki evleri daha yüksek rakamlara satmaya çalıştıklarını belirterek, "Gözden kaçırdığımız nokta ise döviz gelsin derken döviz gidiyor olması" dedi. Ülkeye döviz girişi beklentisiyle yapılan yabancı yatırımların, aslında döviz çıkışına neden olduğunu vurguladı.

SON 11 YILDA YABANCILARIN SATIN ALDIĞI KONUT SAYISI ARTTI

Akçam, üç yıl önceki ev fiyatları ile şimdiki fiyatlar arasındaki uçuruma dikkat çekerek, ortalama bir evin fiyatının 3 yıl önce 500-600 bin TL iken şimdi 3 milyon TL civarında olduğunu ifade etti. Bu durumun, yabancı yatırımcıların Türkiye'den yüksek kârlar elde etmelerine olanak sağladığını belirtti.

Akçam, Türkiye’de son 11 yılda yabancıların satın aldığı konut sayısının 385 bine ulaştığına dikkat çekti. Ancak, bu satışların sadece ekonomik değil aynı zamanda vatandaşlık avantajı için yapıldığını ifade etti. Vatandaşlık karşılığı ev alan yabancılara oturma izni verilmesi gerektiğini savundu ve konut satış uygulamalarının şartlarının gözden geçirilmesi çağrısında bulundu.

Yabancılara vatandaşlık karşılığı ev satışının kimlerin işine yaradığını sorgulayan Akçam, bu uygulamanın yerli yatırımcıları olumsuz etkilediğini ve Türkiye'den döviz çıkışını artırdığını belirtti. Akçam, yabancı yatırımcıların Türkiye'deki kazançlarını yurtdışına çıkarmamaları için önlemler alınması gerektiğini vurguladı.

ATEM Başkanı Hakan Akçam, yabancıların Türkiye'deki gayrimenkul piyasasındaki etkilerinin kontrol altına alınması gerektiğini ve bu yönde tedbirlerin bir an önce alınması gerektiğini dile getirdi.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.