Benzin motorini solladı: Akaryakıtta zam furyası etkili | Ankara'da akaryakıtta son durum...

18 Nisan Perşembe günü, akaryakıt fiyatlarındaki güncellemelerle birlikte yeni bir tablo ortaya çıktı. Özellikle Brent petrolün 90 doların üzerine çıkmasıyla beraber, akaryakıt fiyatlarındaki dalgalanmalar daha da belirgin hale geldi. Bu da akaryakıt fiyatlarında önemli bir değişikliğe neden oldu.

Benzin motorini solladı: Akaryakıtta zam furyası etkili | Ankara'da akaryakıtta son durum...
Yayınlanma:

Önceki zam dalgasıyla sürücülerin üzerindeki yük artmış, ardından gelen motorin indirimiyle bir nebze rahatlayan sürücüler, kısa bir süre sonra yeni zamlarla karşı karşıya kalmıştı. Motorin litre fiyatının 43 lirayı, benzin litre fiyatının ise 45 lirayı aşmasıyla, akaryakıt fiyatları rekor seviyelere tırmandı.

BENZİN MOTORİNİ GEÇTİ

Brent petrol fiyatlarında yaşanan yükseliş ivmesi, akaryakıt fiyatlarına da yansıdı. Brent petrolün 90 dolar seviyelerine yükselmesi, benzin ve motorin litre fiyatlarına bir kez daha zam gelmesine sebep oldu.

2024 yılına zamla başlayan akaryakıt fiyatları, ÖTV düzenlemesiyle birlikte daha da arttı. Ardı ardına gelen zamlar, sürücülerin bütçesini ciddi şekilde etkiledi ve akaryakıt masraflarını rekor seviyelere çıkardı.

Son güncellemelerle birlikte, Ankara'da benzin litre fiyatının 44.42 TL, motorin litre fiyatının ise 43.00 TL olduğu belirlendi. LPG litre fiyatı ise 22.35 TL olarak açıklandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.