Çankaya Belediyesi Turan Erol Sanat Atölyesi öğrencileri geleceğe hazırlıyor

Çankaya Belediyesinin Turan Erol Sanat Atölyesi, öğrencilerini sadece Türkiye'deki değil, yurtdışındaki sanat okullarının yetenek sınavlarına da hazırlıyor. Atölye öğrencilerinden Nurgül Merve Doğan, Hollanda'nın ArtEZ University of the Arts'ında BEAR Fine Art bölümünün yetenek sınavını başarıyla geçerek gururlandırdı.

Çankaya Belediyesi Turan Erol Sanat Atölyesi öğrencileri geleceğe hazırlıyor
Yayınlanma:

Çankaya Belediyesinin öncü projelerinden biri olan Turan Erol Sanat Atölyesi, güzel sanatlar liseleri ve üniversitelerinin yetenek sınavlarına hazırlık kursları ile genç sanatçılara destek olmaya devam ediyor. Atölye, öğrencilerine sadece Türkiye'deki değil, yurtdışındaki sanat okullarının yetenek sınavlarına da hazırlık imkanı sunarak uluslararası alanda başarı elde etmelerini sağlıyor.

YURT DIŞINDAKİ OKULLARA HAZIRLIYOR

Turan Erol Sanat Atölyesi, Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde ücretsiz olarak faaliyet gösteriyor ve güzel sanatlar liseleri ile üniversitelerin güzel sanatlar fakültelerine hazırlık kursları düzenliyor. Atölye öğrencileri, Türkiye'deki okullar için hazırlanmanın yanı sıra yurtdışındaki sanat okullarının yetenek sınavlarına da katılmak için başvuruda bulunuyor.

Bu bağlamda, Atölye'nin başarılı öğrencilerinden Nurgül Merve Doğan, Hollanda'daki ArtEZ University of the Arts'da BEAR Fine Art bölümünün yetenek sınavını geçerek kabul edilen ilk öğrenci oldu. Doğan, ODTÜ Psikoloji bölümü öğrencisi olarak resim sanatına olan ilgisini Turan Erol Sanat Atölyesi'nde geliştirdiğini belirterek atölye öğretmenlerinin rolünü vurguladı.

ÖN KAYITLAR BAŞLADI

Turan Erol Sanat Atölyesi, genç sanatçılara ücretsiz eğitim imkanı sunarak sanat eğitimine erişimi kolaylaştırıyor. Atölye, öğrencilere temel sanat eğitimi, sanat tarihi, model/imge çizimi ve heykel dersleri gibi alanlarda eğitimler verirken, aynı zamanda tercih ettikleri sanat okullarına yönelik hazırlık süreçlerinde rehberlik hizmeti sunuyor.

Önümüzdeki dönem için Turan Erol Sanat Atölyesi'ne kayıt olmak isteyen öğrenciler, kimlikleriyle birlikte atölyeye başvurarak ücretsiz eğitim fırsatından yararlanabilirler. Atölye, Türkiye'deki güzel sanatlar liseleri ve üniversitelerinin yetenek sınavlarına yönelik eğitimlerini Temmuz ayında yoğunlaştırırken, Eylül ayında başlayacak yeni kurs dönemi için ön kayıtlarını almaya başladı.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.