Çankaya Belediyesinden üniversite adaylarına ücretsiz tercih danışmanlığı

Çankaya Belediyesi, bu sene de üniversite tercihi yapacak öğrencilere ücretsiz danışmanlık hizmeti sunmaya başladı. Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde uzman rehber öğretmenler eşliğinde verilen hizmet, hafta içi her gün 10.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştiriliyor.

Çankaya Belediyesinden üniversite adaylarına ücretsiz tercih danışmanlığı
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Çankaya Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da üniversite tercihi yapacak öğrencilere ücretsiz danışmanlık desteği vermeye başladı. Ekonomik durumu uygun olmayan çocuklara eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla yürütülen bu hizmet, üniversite sonuçlarının açıklanmasının ardından Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde verilmeye başlandı.

adsiz-tasarim-8-002.png

HEM ÖĞRENCİLER HEM DE VELİLER TARAFINDAN MEMNUNİYETLE KARŞILANDI

anadolugazete.com.tr olarak görüşlerini aldığımız Rehber Öğretmen Yakup Koçak, projeyi 2021 yılında başlattıklarını belirtti. Koçak, "Bu proje dört bölge ile başladı ve öğrenciler ile veliler tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı. Dershane ücretlerini herkes karşılayamadığı için bu proje çok sevildi." dedi. Koçak, projenin kapsamının her geçen yıl genişlediğini ve daha fazla öğrenciye ulaştıklarını ifade etti.

adsiz-tasarim-7-002.png

PROJENİN UZMANLARI ÖĞRENCİLER ADINA MUTLU

Rehber Öğretmen Göksu Bakırtepe ve Rabia Yiğit de projenin detaylarını, "Danışmanlık hizmetimizin yaygınlaşması, öğrencilerin geleceği için çok önemli. Veliler de bu hizmetten memnun, çünkü özel dershane ücretleri oldukça yüksek." sözleriyle özetledi.

Bakırtepe, "Bu proje sayesinde birçok öğrenci hayal ettiği üniversiteye daha bilinçli tercihlerle yerleşti." dedi. Rabia Yiğit ise, "Her yıl daha fazla öğrenciye ulaşarak onların yanında olmaktan mutluluk duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

adsiz-tasarim-6.png

UZMAN REHBER ÖĞRETMENLER TARAFINDAN YÜRÜTÜLÜYOR

Belediyenin sunduğu bu danışmanlık hizmeti, uzman rehber öğretmenler tarafından yürütülüyor ve tercih dönemi boyunca devam edecek. Üniversite adayları, aldıkları puana göre en doğru tercih listesini oluşturmaları için 458 89 00/1841 numaralı hattı arayarak randevu alabiliyor.

Hafta içi her gün 10.00-16.00 saatleri arasında hizmet veren Çankaya Belediyesi, yaklaşık 500 öğrenciye danışmanlık hizmeti vermeyi hedefliyor.

adsiz-tasarim-5-001.png

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.