Çankaya'da sivrisinek mesaisi yoğunlaştı!

Çankaya Belediyesi ekipleri, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte ilçedeki ilaçlama çalışmalarına hız vererek sivrisinek ve karasineklerin üreme noktalarını ilaçlayarak önlem alıyor.

Çankaya'da sivrisinek mesaisi yoğunlaştı!
Yayınlanma:

Sıcak havalarla birlikte Ankara genelinde sivrisinekle mücadele başladı. Çankaya Belediyesi de bu kapsamdaki çalışmalarını hız verdi. İlçede yer alan 123 mahallede ilaçlama çalışmalarına başlayan Çankaya Belediyesi, insan yoğunluğunun az olduğu bölgeleri gündüz, kent merkezlerini ise gece ilaçlamayı sürdürüyor.

Yaz dönemi artan sivrisinek, karasinek gibi kent zararlılarına karşı çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler, üreme noktaları ile çöp konteynerlerini ilaçlamayı sürdürüyor.

cnky.jpg

İNSAN SAĞLIĞINA ZARAR VERMEYEN İLAÇ KULLANILIYOR

İnsan sağlığına zarar vermeyen ilaçlarla yürütülen çalışmalar ile vatandaşların bahar ve yaz aylarını rahat ve sorunsuz geçirmeleri için gayret ediliyor.

cnkyy.jpg

Belediye'den yapılan açıklamada, "Bahar yağmurlarıyla artan ve “jit” adı verilen sulak ve bataklık alanlarda üreyen sivrisineklerin larvalarını henüz gelişmeden ortadan kaldırmak için özel larvasit kullanan Çankaya Belediyesi ekipleri, sorunu kaynağında yok ediyor." ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.