CHP Etimesgut ve Gölbaşı'nda meclis üye sayısını katladı!

31 Mart yerel seçimlerinden sonra Türkiye'de büyük çaplı bir değişim yaşandı. Başkent Ankara'nın ilçeleri de büyük oranda CHP'ye geçerken, partilere göre belediye meclis üyesi dağılımı da değişti. Peki, Altındağ, Etimesgut Gölbaşı ve Sincan belediyelerinde belediye meclis üyesi dağılımı ne oldu? İşte detaylar…

CHP Etimesgut ve Gölbaşı'nda meclis üye sayısını katladı!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Ankara’nın birçok ilçesi el değiştirdi. Ankara’da; 16 ilçe Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 8 ilçe Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), bir ilçe de bağımsız aday olan belediye başkanı tarafından yönetilecek. Peki, Altındağ, Etimesgut Gölbaşı ve Sincan belediyelerinde belediye meclis üyesi dağılımı ne oldu? İşte bu sorunun cevabı haberimizde…

ALTINDAĞ ŞAŞIRTMADI!

AK Parti’nin uzun yıllardır kalesi olan Altındağ Belediyesinde meclis üyesi çoğunluğu AK Parti’de bulunuyor. Meclis çoğunluğunun yüzde 45’ini AK Parti, yüzde 38’ini CHP, yüzde 7’sini ise Yeniden Reraf Partisi oluşturuyor.

ETİMESGUT’TA DEĞİŞİM RÜZGÂRI ESTİ

Ankara’nın en hızlı gelişen ilçelerinden biri olan Etimesgut, 31 Mart’ta şaşırtan ilçelerden biri oldu. Uzun yıllardır MHP’nin kalesi olarak adlandırılan Etimesgut, bu seçimde CHP’ye geçti. Etimesgut Belediyesinde, CHP’den 34, MHP’den 6 ve AK Parti’den 6 isim meclis üyeliğine seçildi. Etimesgut’ta belediye meclis üye çoğunluğu bu dönem CHP’ye geçti.

yerel-secimlerde-adaylik-icin-istifalarda-son-gun-yarin-edl6.jpg

GÖLBAŞIN’DA CHP RÜZGÂRI

Uzun yıllardır MHP’nin kalesi olan Gölbaşı, 31 Mart’ta CHP’ye geçen ilçelerden biri. Gölbaşı Belediyesinde, CHP'den 21, MHP’den 5 ve BBP’den 5 isim meclis üyeliğine seçildi. Gölbaşı’nda belediye meclis üyesi çoğunluğu bu dönem CHP'ye geçti.

SİNCAN YİNE AK PARTİ’DE

Ankara’nın nüfusu en kalabalık ilçelerinden biri olan Sincan, 31 Mart’ta şaşırtmayan ilçelerden biri oldu. AK Parti’nin kalesi olan Sincan’da bu dönem yine meclis üyesi yoğunluğu AK Parti’de bulunuyor. Sincan Belediyesinde, AK Parti’den 23, MHP’den 7 ve CHP’den 16 isim meclis üyeliğine seçildi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.