Deniz Gezmiş, vefatının 52. yıl dönümünde anıldı

Sakarya Caddesi, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının 52. ölüm yıldönümü için bir araya gelen Türkiye Komünist Partililerle (TKP) dolup taştı.

Deniz Gezmiş, vefatının 52. yıl dönümünde anıldı
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın anısına yapılan etkinlikte, gençlerin coşkulu gösterileriyle birlik ve dayanışma dolu mesajlar verildi. Etkinlikte konuşan partililer Deniz Gezmiş'in ideallerini sürdürme kararlılıklarını vurguladılar. Ayrıca ülkenin güncel durumuna dair açıklamalarda da bulunuldu.

Türkiye Komünist Partisi Merkez Komite Üyesi Berkay Kemal Önoğlu, "Devrimci enerji bugün belki de en ihtiyaç duyduğumuz şey çünkü uyutulan uyuşturulmak istenen yanlış taraflaşmalara meze edilen genç arkadaşlarımızı ayağa kaldıracağız. Beraber uyandıracağız ve en başta devrimciler Türkiye Komünist gençliği, solcu liseliler ve Türkiye Komünist Partisi gençlik örgütleri öncülük edecek ülkemizdeki devrime sosyalist Türkiye'ye mutlaka ulaşacağız" ifadelerini kullandı.

Türkiye Komünist Partisi Merkez Komite Üyesi Berkay Kemal Önoğlu, ülkenin karşı karşıya olduğu sorunları vurgulayarak, gençlerin harekete geçmesi çağrısında bulundu.

"Bugün sağlıklı konutlarda yaşamak sağlıklı yurtlarda yaşayabilmek kontenjan sorunu çekmeden kazandığımız okulda okuyabilmek memleketimize geri dönmek zorunda kalmamak işte muhatap olduğumuz sorunlar bunlar ya da özelleştirilmiş yemekhanelerde 3.30 liraya patronlar daha fazla kazansınlar diye zehirlenmeden beslenebilmek işte konuştuğumuz meseleler bunlar. Tarihi geçmiş ürünlerle karşılaşmamak böcekli yemeklerle karşılaşmamak işte gençliğin karşı karşıya olduğu sorunlar bunlar."

cc.jpg

"GENÇLİK, MAFYANIN KÂRI İÇİN UYUŞTURUCU BATAĞINA BIRAKILMAMALI"

Türkiye Komünist Partisi Merkez Komite Üyesi Berkay Kemal Önoğlu, gençlerin kritik sorunlarına dikkat çekerek, "Kendimizi gerçekleştirebilecek vakte sahip olmak istiyoruz. Çeteler, tarikatlar, holdinglerin gençliğimizi uyuşturucu batağına saplamasına göz yummamak istiyoruz." dedi.

Berkay Kemal Önoğlu, "Milli Eğitim Bakanlığı ile anlaşmalı tarikat ve vakıfların okullara girmesine, okul koridorlarında öğretmenmiş gibi imamların dolaşmasına müsaade etmeyeceğiz." ifadeleriyle gençliğin eğitimini koruma kararlılığını vurguladı.

Türkiye Komünist Partisi Merkez Komite Üyesi Berkay Kemal Önoğlu, "Birçok genç, emperyalizme, tarikatlara ve holdinglere karşı Deniz Gezmiş gibi olacak. Tam 52 yıl önce Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam sehpasına çıkarken yaptıklarından pişmanlık duymadan bir adım geriye atmadılar" dedi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.