Endemik Vadi'ye öğrencilerden yoğun ilgi!

Ankara'nın zengin kültürel mirasını yansıtan Endemik Vadi, Pursaklar Belediyesi tarafından başlatılan önemli bir girişim olarak il genelinde büyük ilgi görüyor. Pursaklar Belediyesi tarafından açılan Endemik Vadi, Ankara'ya özgü endemik bitki ve hayvan türlerine ev sahipliği yaparak özellikle okullardan gelen öğrencilerin ilgi odağı haline geldi.

Endemik Vadi'ye öğrencilerden yoğun ilgi!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Pursaklar Belediyesinin hayata geçirdiği Endemik Vadi yoğun ilgi görüyor.

Çubuk Aksoy Ortaokulu öğrencileri, Ankara'nın simgeleri haline gelmiş endemik bitkileri ve hayvanları, Endemik Vadi'de yakından tanıma fırsatı buldu. Ankara keçisi, Ankara kedisi, Ankara güvercini ve Ankara tavşanının bulunduğu alanları gezen öğrenciler, ayrıca Orman Köyü'nde düzenlenen çeşitli aktivitelerle eğlenceli vakit geçirdi.

endemikvadi.jpg

ÇETİN'DEN ENDEMİK VADİ'YE DAVET

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, Endemik Vadi'nin açılışından bu yana her yaş grubundan Ankaralıların büyük ilgisini çektiğini belirtti.

Başkan Çetin, "Endemik Vadimizi hizmete kazandırdığımız günden bu yana 7'den 70'e yaş farkı gözetmeksizin tüm Ankara halkının büyük ilgisi ile karşılaşmaya devam ediyor. Ankara'nın kültürel mirasına sahip çıktığımız ve vadimizde bulunan Ankara'nın 4 beyazı diye adlandırdığımız; Ankara Kedisi, Ankara Tavşanı, Ankara Takla Güvercini, Ankara Keçisini yakından tanıma fırsatını yakalıyor." dedi.

"DOĞALLIĞI İLE HUZUR VERİYOR"

Çetin, açıklamasının devamında şunları kaydetti: "Ankara’mıza özgü olan endemik bitki çeşitliliğimiz hakkında bilgi alarak yakından endemik ve aromatik bitkileri inceleme fırsatına da sahip oluyorlar. Buna ek olarak Endemik Vadimizin içine kurduğumuz ve doğallığı ile huzur veren Orman Köyümüzde vakit geçirmenin tadına varıyorlar. Dolu dolu bir gün ve hoş vakit geçirmek isteyen tüm hemşehrilerimizi Endemik Vadimize davet ediyorum."

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.