Eskişehir Şehir Tiyatroları, Ankara turnesinde

Eskişehir Şehir Tiyatrosu turne kapsamında Ankara’ya iki önemli oyun ile geldi. Melih Cevdet Anday’ın İçerdekiler ve Dario Fo’nun “Ödenmeyecek, Ödemiyoruz” oyunu Ankaralılardan biletler çıkar çıkmaz büyük ilgi gördü.

Eskişehir Şehir Tiyatroları, Ankara turnesinde
Yayınlanma:

ÖZEL HABER - YASİN ŞAHİN

İki gündür Şinasi Sahnesi’nde oynanan İçerdekiler oyunu büyük beğeni topladı. Mert Kırlak’ın yönetmenliğini yaptığı oyunda Özlem Baykara, Sinan Demirer ve Emre Basalak rol alıyor. Oyunun çok beğenilen ve önemli bir işlevi olan müziklerini de Ali Eyidoğan yaptı.

Oyun “dışarıdakiler” ve “içerdekiler” konusunda bize bir dönüşüm anlatıyor. İçerdekinin gücü eline aldığında dışardaki kadar buyurgan ve muktedir olması; aynı yollardan, aynı sorgu ve baskı yöntemleriyle “içeriye” aldığına yaptığı eziyetleri anlatan oyun iki perde şeklinde oynanıyor. Uzun süresine rağmen temposu hiç düşmeyen oyun; aile bağları, toplumsal normlar, hukuk, suç ve suçsuzluk gibi bir sürü kavramı tartışmaya açıyor.

İçerdekiler son olarak bu akşam da Şinasi Sahnesi’nde oynanacak. Daha sonra Cuma ve Cumartesi günü üç temsille Ödenmeyecek, Ödemiyoruz aynı sahnede Ankaralılarla buluşacak.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.