Gölbaşı'nda geri dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Ankara Gölbaşı Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığının öncülüğünde yürütülen 'Sıfır Atık' projesi kapsamında çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Gölbaşı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen geri dönüşüm çalışmalarına bir yenisi daha eklendi.

Gölbaşı'nda geri dönüşüm çalışmaları hızlandı!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Gölbaşı Belediyesi tarafından daha önce çöp ayrıştırma ve atıkların ekonomiye kazandırılması amacıyla ilçenin işlek noktalarına 'Mobil Atık Getirme Merkezleri' yerleştirilmişti. Şimdi ise Üniversiteliler Caddesi'nde 'Atık Geçici Depolama Alanı' oluşturuldu.

Bu alanda toplanacak kâğıt, plastik, metal, cam, elektronik, pil ve bitkisel yağlar daha sonra Sıfır Atık Getirme Merkezi'ne götürülüp ayrıştırılarak ekonomiye geri kazandırılacak.

''ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDECEK''

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, doğal kaynakların hızla tükenmekte olduğunu ve çevre kirliliğinin arttığını vurgulayarak, "Gölbaşımıza yerleştirdiğimiz mobil atık getirme merkezleri ve oluşturduğumuz atık toplama alanlarıyla çevre kirliliğinin önüne geçip ekonomiye katkı sağlarken, diğer yandan da sosyal farkındalık oluşturuyoruz. Çöplerin atık olmadığını, geri dönüştürülebileceği bilincini aşılıyoruz." dedi.

cop.jpg

Başkan Odabaşı, Üniversiteliler Caddesi'nde oluşturulan Atık Geçici Toplama Alanı'nın gençlerin yoğun olarak bulunduğu bir nokta olduğuna dikkat çekerek, bu alanın çevre bilinci ve geri dönüşüm konusunda farkındalık yaratmada önemli bir adım olduğunu belirtti.

Vatandaşların bu konudaki hassasiyetiyle daha temiz bir Gölbaşı oluşturmayı hedeflediklerini ifade eden Odabaşı, "Çevreci bir belediye olarak, israfın ve çevre kirliliğinin önüne geçmek için geri dönüşüm alanında çalışmalarımız aralıksız devam edecek." şeklinde konuştu.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.