Gölbaşı'nda vektörle mücadeleye devam!

Gölbaşı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından Atatürk Sahil Parkı'nda sivrisinek larvaları ve haşerelerle mücadele kapsamında yenilikçi bir yöntem kullanıldı. Tam donanımlı ve eğitimli ekipler tarafından gerçekleştirilen ilaçlama, drone teknolojisiyle gerçekleştirildi. Bu yöntemle diğer canlılara ve ekolojik dengeye zarar vermeden etkili bir mücadele yürütüldü.

Gölbaşı'nda vektörle mücadeleye devam!
Yayınlanma:

Gölbaşı'nda belediye ekipleri tarafından drone ile yapılan ilaçlama sayesinde toplum sağlığını tehdit edebilecek, ulaşılması zor olan yerlerdeki vektörlerin alanlarına hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşıldı. Ayrıca, bu yöntem yakıt, ilaç ve zaman tasarrufu sağladı.

vektor.jpg

SAHA ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI

Gölbaşı Belediyesi, vatandaşların daha kaliteli ve sağlıklı bir ortamda yaşaması için yılın 365 günü sivrisinek, karasinek, uçkun ve diğer haşerelere karşı aralıksız çalışmalarını sürdürüyor. Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Havaların ısınmasıyla birlikte çoğalan vektörlere karşı ekiplerimiz saha çalışmalarına hız veriyor. Göl ve sulak havzaların bulunduğu ilçemizde, drone ile yapılan ilaçlama çalışmalarıyla mücadelemizi hızlandırıyoruz. Bu sayede saatlerimizi, hatta günlerimizi alacak ilaçlama çalışmasını dakikalar içerisinde tamamlayabiliyoruz. Bizim öncelikli görevlerimizden biri toplum sağlığı. Vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek için sivrisinek larvaları, karasinek ve diğer haşerelerle mücadelemizi aralıksız sürdüreceğiz. Gölbaşılı vatandaşlarımıza daha sağlıklı bir çevre sunmak için çalışmalarımız devam edecek." şeklinde konuştu.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.