Kızılcahamam Mahkemeağcin Ankara tarihini gün yüzüne çıkarıyor!

Kızılcahamam'da yer alan Mahkemeağcin, tarihin derinliklerine doğru bir yolculuğa çıkarıyor. Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar da tüm Ankaralıları Mahkemeağcin'e davet ediyor.

Kızılcahamam Mahkemeağcin Ankara tarihini gün yüzüne çıkarıyor!
Yayınlanma:

Kızılcahamam'ın 18 kilometre uzaklığındaki Mahkemeağcin Mahallesi, tarih kokan bir yerleşim yeri olarak dikkat çekiyor. Çeltikçi yolu üzerinde konumlanan bu bölge, etrafında birbirinden önemli kültürel miraslara ev sahipliği yapıyor. Özellikle merkezde olmak üzere 3 km yarıçapındaki alanda çok sayıda mağara, yerleşim yeri, kilise gibi kültürel jeositler bulunuyor. Harabe, ören yeri ve şapka tepe gibi isimlerle anılan bu alanlar, geçmişin izlerini günümüze taşıyor.

mahkemeagcin.jpg

SÜLEYMAN ACAR'DAN DAVET

Bölgedeki tüfler, kırmızı renkleriyle dikkat çekiyor ve zaman içinde oksitlenme ya da pişme sonucu farklı bir görünüm kazanıyorlar. Bu özellikleriyle yağmurlu havalarda daha belirgin hale geliyorlar. Mahkemeağcin'in ilk sakinlerinin Roma'nın baskılarından kaçan ilk Hristiyanlar olabileceği düşünülüyor. Nemli ve gevşek yapıdaki topraklar, mağara ve kilise gibi yapıların oluşumuna uygun bir zemin sunuyor.

Bölgedeki kaya kiliselerinde, içine haç konulan nişler bulunuyor. Kadıpınarı'ndaki üç mağara ise suni bir düzlüğe hakim konumda yer alıyor. Bu düzlükteki yapılaşma, dini toplantılar veya vaazlar için kullanılmış olabileceğini gösteriyor. Mahkemeağcin tüfleri, masif ve ince taneli olmak üzere farklı yapısal özelliklere sahip. Bazalt, andezit, riyolit parçaları, cüruf ve pomza gibi çeşitli bileşenler, tüflerin dayanıklılığını artırıyor.

Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, herkesi bölgenin güzelliklerini keşfetmeye davet ediyor.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.