Mamak Belediyesi Meclisi’nde o kararlar oy birliği ile alındı

Mamak Belediye Meclisinin mayıs ayı toplantısı dördüncü oturumu, Başkan Vekili Erdoğan Doğan başkanlığında gerçekleşti. Mecliste işyerlerinde kaç adet Türkçe tabelalı işyeri açıldığına ilişkin "İsimlendirme Komisyon Raporu" oy birliği ile kabul edildi.

Mamak Belediyesi Meclisi’nde o kararlar oy birliği ile alındı
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ALİ DEMİRASLAN

Belediyelerde meclis toplantılarının birinci gündemi Türkçe tabelalar oluyor. Görüşülen konuların birçoğu ise oy birliği ile meclis onayından geçiyor. Bu dönem CHP yönetimine geçen Mamak Belediyesinde meclis üyesi çoğunluğu da CHP'de oldu. Meclisteki sandalye sayısında avantaj elde eden Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, seçim öncesi açıkladığı projeleri hayata geçirmek için önemli bir fırsatı yakalamış oldu.

20240508-001622-0000-001.jpg

BİRLİKTE HAREKET ETTİLER

Mamak Belediyesi mayıs ayı meclisi dördüncü birleşiminde görüşülen tüm maddeler oy birliği ile kabul edildi. Türkçeyi, Türk dilini ve kültürünü korumak ve geliştirmek için önceki dönemlerde tavsiye şeklinde alınan kararlar çerçevesinde, 2024 yılı içerisinde yeni açılan işyerlerinde kaç adet Türkçe tabelalı işyeri açıldığına ilişkin "İsimlendirme Komisyon Raporu" oy birliği ile kabul edildi.

20240508-001657-0000-001.jpg

Meclisin diğer önemli maddeleri olan altyapı, tarım ve hayvancılık, çevre ve sağlık komisyon raporları da oy birliği ile meclisten geçti.

Mamak Belediye Meclis Üyelerinin ortak hareket etmesi ilçe sakinleri tarafından da "olumlu adım" olarak değerlendiriliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.