Marmarabirlik, Yerel Zincirler Buluşuyor etkinliğinde yerini aldı

Türkiye'nin gıda perakende sektörünün öncü organizasyonlarından biri olan Yerel Zincirler Buluşuyor (YZB) etkinliğine katılan Marmarabirlik Bölge Yöneticisi Mustafa Sakarya, yeni çıkan ürünlerini bu etkinlikte Başkent'te tanıtma imkanı bulduklarını belirterek, kooperatif hakkında bilgi verdi.

Marmarabirlik, Yerel Zincirler Buluşuyor etkinliğinde yerini aldı
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

FOTOĞRAF: ALİ DEMİRASLAN

Gemlik, Mudanya ve Erdek kooperatiflerinin birleşmesiyle başlayan ve zamanla dünya çapında tanınan bir marka haline gelen Marmarabirlik, zeytin endüstrisinin en büyük temsilcilerinden biri olarak ön plana çıkıyor. Bursa, Balıkesir ve Tekirdağ illerinde faaliyet gösteren Marmarabirlik; Gemlik, Mudanya, Orhangazi, İznik, Erdek, Edincik, Marmara Adası ve Mürefte kooperatiflerini bünyesinde barındırarak zeytin-zeytinyağı ve zeytin ezmesi işleme ve ambalajlama faaliyetlerini sürdürüyor.

Aynı zamanda Bursa'da bulunan entegre tesislerde perakende satış mağazasıyla müşterilerine hizmet veren Marmarabirlik, Yerel Zincirler Buluşuyor (YZB) etkinliği ile yeni çıkan ürünlerinin tanıtımını gerçekleştirdi.

Bölge Yöneticisi Mustafa Sakarya, kooperatif hakkında, "32 bin çiftçinin üye olduğu kooperatifimizin üretim yeri Bursa'da bulunuyor. 8 tane kooperatifimiz var. 1954 yıllından beri kooperatifimiz faaliyet gösteriyor. Hemen hemen Türkiye'nin en eski zeytin üreticisiyiz. Ürünlerimiz yüzde 100 doğal. Yaklaşık 60 ülkeye ihracat sağlıyoruz. Yurt içinde de özellikle ambalajlı zeytinde pazarın yaklaşık yüzde 80'ini gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.

"YURT İÇİ PAZARDA, ÖNEMLİ BİR YERE SAHİBİZ"

Türkiye'deki zeytin üretimi verimliliğinin seneden seneye, iklim durumuna göre değiştiğini belirten Sakarya, "Türkiye'de senelik 40-50 bin ton civarında üretim gerçekleştiriyoruz. Türkiye pazarının toplaması ise 300-350 ton civarında. Yurt içi pazarda, önemli bir yere sahibiz." ifadelerini kullandı.

untitled-1.jpg

Ambalajlı ürünlerinin tüm il, ilçe ve köylerde bulunduğunu vurgulayan Sakarya, gerçekleştirilen YZB etkinliğiyle de 15 gün önce çıkan yeni ürünlerini tanıttıklarını ifade etti.

Sakarya, etkinlik hakkındaki düşüncelerini ise şu sözlerle aktardı:

"Beklediğimizden daha iyi geçti. Katılım çok yüksekti. Ankara dışından çok kişi geldi. Çok heyecanlı ve hareketli geçiyor. Hem yeni çıkan ürünlerimizi tanıtıyoruz hem de firmalarla bir araya geliyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.