Nişantaşı Pazarı'nda esnaf eski günlere hasret kaldı

Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan ve piyasaya göre uygun fiyatları ile bilinen Nişantaşı Pazarı'nda esnaf deyim yerindeyse kan ağlıyor.

Nişantaşı Pazarı'nda esnaf eski günlere hasret kaldı
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

10 yıldır pazarda kadın giyim tezgâhı bulunan İhsan Caner, yaşadıkları ekonomik sıkıntıları anadolugazete.com.tr ekibine anlattı. 10 yıldır bu pazarda hiç böyle bir şey yaşamadığını belirten Caner, son 1 yıldır insanların alım gücünde ciddi bir düşüş yaşandığını söyledi.

"ANNELER GÜNÜ GELİYOR AMA HEDİYE ALAN YOK"

Anneler Günü'nün yaklaşmasına rağmen satışların durma noktasında olduğunu da dile getiren Caner, "Ben özellikle annelere yönelik giyim satıyorum ama gelen kimse yok. Biz bu kadar ciddi bir yoksulluğu daha önce hiç yaşamadık. Körfez krizinde bile yaşamadık." dedi.

Bu belirsizliğin biraz daha devam etmesi durumunda esnaf olarak çok daha zorlanacaklarını söyleyen Caner, yöneticilerin insafına kaldıklarının altını çizdi.

ntasi.jpg

"YILBAŞINDAN BU YANA GELEN MÜŞTERİNİN YÜZDE 50'Sİ YOK"

Pazarda 6 yıldır iç giyim üzerine tezgâhı bulunan İsmail Şafak ise yıl başından bu yana gelen müşterinin yarısının artık pazara uğramadığını belirtti. Nişantaşı Pazarı'ndaki esnaf, vatandaşların iç giyime önem vermediğini ve özellikle bu dönemde de harcamaların temel ihtiyaçlara yöneldiğine dikkati çekti.

nts.jpg

"KÂR ETMEYİ BIRAKTIK, GÜNÜ KURTARMA DERDİNDEYİZ"

"Tüm malzemelerimiz dövize endeksli ve dövizdeki her yükseliş bizi de ciddi anlamda etkiliyor." diyen Şafak, artık kâr etmeyi bırakıp günü kurtarma derdine düştüklerini söyledi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.