Rahmi Koç Müzesi'nin misyonu ve vizyonu nedir?

Rahmi M. Koç Müzesi'nin yöneticisi Deniz Genç, anadolugazete.com.tr'ye verdiği röportajın ikinci kısmında Müzeni'nin misyon ve vizyonunu anlattı.

Rahmi Koç Müzesi'nin misyonu ve vizyonu nedir?
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Ankara'da bulunan Rahmi Koç Müzesi'nin çocuklara yönelik faaliyetinden misyon ve vizyonuna kadar birçok konuda bilgi veren Deniz Genç, röportajın ikinci kısmında şu açıklamalarda bulundu:

Müze, çocuklara yönelik etkinlikler veya eğitim programları sunmakta mıdır? Çocuklar için müzeyi ziyaret etmenin özel avantajları nelerdir?

Elbette. Okul dışı öğrenimin keyifle ele alındığı müzemizde hafta içi ve hafta sonu olmak üzere çok yoğun bir eğitim programımız var. Hafta içleri okul gruplarına, eğilimleri ve yaş grupları temel alınarak çeşitli eğitim programları sunuyoruz. Hafta sonları ise farklı temalarda eğitici ve eğlenceli atölyelerimiz mevcut. Bunların yanı sıra çocuklar cumartesi günleri ‘Eğlen-Öğren Etkileşimli Çocuk Alanı’ndaki interaktif objelerle keyifle vakit geçirebilirler.

gns-1279.jpg

Müzenin topluma ve kültürel mirasa sağladığı katkılar nelerdir? Müze, yerel toplumun kültürel ve eğitimsel yaşamına nasıl bir etki yapmaktadır?

Bu soru hakkında bir kitap yazılabilir ama kısaca bahsetmek gerekirse; müzeler, kültürel mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılması, eğitim ve araştırma imkânları sunması, toplumsal kimliğin güçlenmesine yardımcı olması, turizme katkı sağlaması, sanatı ve yaratıcılığı teşvik etmesi gibi yollarla toplumun gelişimine katkıda bulunur. Müzelerin yerel toplumların kültürel ve eğitsel yaşamını zenginleştirmesi eğitim imkânlarının artırılmasıyla, toplumsal etkileşimin ve katılımın teşvik edilmesiyle, yerel kimliğin ve bağlılığın güçlendirilmesiyle, ayrıca ekonomik büyümeye ve istihdama destek sağlanmasıyla gerçekleşir.

Müzeyi ziyaret etmek isteyenler için pratik bilgiler nelerdir? Giriş ücreti, çalışma saatleri ve müzenin konumu hakkında bilgi alabilir miyiz?

Nisan ayı itibariyle yaz saati uygulamasına başlamış olup, müzemiz hafta sonları 10.00-19.00, hafta arası 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Ankara Kalesi’nin karşısında konumlanan müzemize ulaşım yöntemleri ve en yakın otopark seçenekleri gibi bilgilere web sitemizden (http://www.rmk-museum.org.tr/ankara/ziyaret-plani) ulaşabilirsiniz.

Rahmi M. Koç Müzesi'nin misyonu veya vizyonu nedir? Müzenin varlık amacı hakkında daha fazla detay verebilir misiniz?

Rahmi M. Koç Müzesi'nin misyonu ve vizyonu oldukça geniş kapsamlıdır. Müzemiz, dünyanın çeşitli yerlerinden ve farklı dönemlere ait endüstri ve mühendislikle ilgili nesneleri ve belgeleri toplamak, araştırmak, korumak ve sergilemek üzere kurulmuş kâr amacı gütmeyen özel bir kurumdur. Bu bağlamda, müze koleksiyonlarını ve kaynaklarını kullanarak halkı bilgilendirmek, etkilemek ve Türkiye genelinde müze ziyaretlerini ve hatta yeni müze oluşumlarını teşvik etmekle birlikte, endüstri tarihine katkı sağlamak için çaba gösterir.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.