Yükselen inşaat maliyetleri karşısında işçilerin zorlu geçim mücadelesi

Son dönemde artan inşaat maliyetlerine rağmen, sektörde çalışan işçilerin aldıkları ücretlerdeki belirsizlik çalışanları zor durumda bırakıyor.

Yükselen inşaat maliyetleri karşısında işçilerin zorlu geçim mücadelesi
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ALİ DEİMRASLAN

Yaz kış demeden inşaatlarda çalışan işçilerin zorlu mesaisi sürüyor. anadolugazete.com.tr ekibi, zor şartlarda çalışıp güneşin altında çekiç sallayıp ekmek parası kazanan işçilerin sesini duyurmak için Çankaya Mühye köyünde inşaat işçiliği yapan ve Türkiye'nin her yerinde çalışan 54 yaşındaki Mehmet Yıldız'ın hikayesini dinledi. Yıldız, yaşadıkları zorlukları ve geçim mücadelesini haber sitemizin okurları için anlattı.

www-anadolugazete-com-tr-20240726-093306-0000.jpg

"GEÇİNMEK HER GEÇEN GÜN ZORLAŞIYOR"

Yıldız, maliyetlerin artmasıyla birlikte işçi ücretlerinin yetersiz kaldığını belirtti. "Her şeyin fiyatı arttı ama maaşlarımız aynı kaldı." diyen Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gıda, kira, ulaşım... Her şeye zam geldi. Geçinmek her geçen gün daha da zorlaşıyor."

img-20240620-113928.jpg

ÜCRETLER, MALİYET ARTIŞLARINA YETİŞEMİYOR

Mehmet Yıldız, inşaat sektöründe maliyetlerin sürekli arttığını, fakat işçi ücretlerinin bu artışa ayak uyduramadığını vurgulayarak, "Malzeme fiyatları uçtu. Çimento, demir, beton... Hepsi pahalandı. Ancak bizim aldığımız ücretler aynı. Bu durum, ailemizi geçindirmemizi zorlaştırıyor." ifadelerini kullandı.

www-anadolugazete-com-tr-20240726-094040-0000.jpg

GELECEK KAYGISI VAR, İŞ GÜVENCESİ YOK!

Yıldız, iş güvencesinin de büyük bir sorun olduğunu dile getirerek, "İnşaat sektörü zaten güvencesiz bir alan. Proje bitti mi, iş de bitiyor. Yarın ne olacağını bilemiyoruz. Bu belirsizlik, bizi daha da zor durumda bırakıyor." dedi.

www-anadolugazete-com-tr-20240726-094117-0000.jpg

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ VE BEKLENTİLER

İnşaat işçisi Mehmet Yıldız, çözüm olarak işçi ücretlerinin maliyet artışlarına paralel olarak yükseltilmesini ve iş güvencesinin sağlanmasını talep ederek, "Biz sadece emeğimizin karşılığını almak istiyoruz. Yetkililerin bu duruma bir çözüm bulmasını bekliyoruz." diye konuştu.

www-anadolugazete-com-tr-20240726-094157-0000.jpg

İnşaat sektöründe yaşanan bu sıkıntılar, yalnızca Mehmet Yıldız gibi işçileri değil, sektörün genelini etkiliyor. Maliyetlerin yükselmesi, projelerin tamamlanmasını zorlaştırırken, işçilerin geçim mücadelesi de her geçen gün daha da zorlaşıyor.

Sektördeki bu sorunun çözümü için işçi haklarının iyileştirilmesi ve maliyet artışlarının dengelenmesi gerekiyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.