TikTok'ran ABD'ye dava

TikTok ve Çinli sahibi ByteDance firması, ABD Hükümetine dava açtı. Yasaklanmasının önünü açan yasa sebebiyle Temyiz Mahkemesine sunulan dava dilekçesinde, söz konusu yasanın anayasaya aykırı olduğu ileri sürüldü

TikTok'ran ABD'ye dava
Yayınlanma:

TikTok ve Çinli sahibi ByteDance, ABD hükümetine karşı açılan dava, sosyal medya uygulamasının devredilmesini veya yasaklanmasını öngören yasa nedeniyle. Başkent Washington'daki Temyiz Mahkemesine sunulan dava dilekçesinde, bu yasanın anayasaya aykırı olduğu iddia edildi.

Dava dilekçesinde, TikTok'un ABD'deki faaliyetlerine izin vermek için gereken satışın "ticari, teknolojik ve yasal olarak" mümkün olmadığı belirtildi. Çinli ByteDance firmasının TikTok'un ABD'deki operasyonlarını devretmesini veya yasaklanmasını öngören yasa tasarısı, 24 Nisan'da ABD Başkanı Joe Biden tarafından imzalanarak yürürlüğe girmişti.

"Ulusal güvenlik tehdidi" olarak belirtilen gerekçeyle TikTok'un yasaklanmasını veya devredilmesini öngören yasa, Çinli ByteDance firmasına platformu 19 Ocak 2025'e kadar devretmesi için süre tanıyor. Aksi takdirde TikTok'un ABD'deki uygulama mağazalarından kaldırılması gerekiyor.

Tasarıyı destekleyenler, Pekin merkezli ByteDance firmasının TikTok aracılığıyla Amerikan vatandaşlarına ait bilgileri Çin yönetimine aktardığı iddiasını savunuyor. Ancak, tasarıya karşı çıkan Kongre üyeleri, TikTok'un bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve yasaklanmasının ifade özgürlüğünü kısıtlayabileceğini belirtiyor. TikTok yönetimi ise ABD yasalarına tamamen uygun şekilde faaliyet gösterdiklerini ve veri gizliliğine büyük önem verdiklerini savunuyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.