5.6’lık deprem Yozgat’ta hasar yarattı: “Çok şiddetliydi, evimizde hasar var”

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde yaşanan 5,6 büyüklüğündeki depremin etkisiyle, Yozgat'ın Kadışehri ilçesindeki vatandaşlar geceyi evlerinin bahçelerinde geçirmeye hazırlanıyor.

5.6’lık deprem Yozgat’ta hasar yarattı: “Çok şiddetliydi, evimizde hasar var”
Yayınlanma:

AFAD'ın verilerine göre, 18.11'de Sulusaray ilçesinde meydana gelen deprem, Yozgat'ta da hissedildi. Özellikle Kadışehri ilçesi ve köylerinde büyük panik yaşandı.

Sokaklara çıkan vatandaşlar, evlerinin bahçelerinde ve uygun arazilerde ateş yakarak ısınmaya çalıştı. Geceyi dışarıda geçireceklerini belirten vatandaşlar, hazırlıklarını tamamladı.

Vali Mehmet Ali Özkan, Elmalıçifliği köyünde geceyi evlerinin bahçesinde geçirmeye hazırlanan vatandaşları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Deprem sırasında yaşadıklarını anlatan Nazlı Doğan, "Önce bir gürültü geldi. Daha sonra sallanmaya başladı. Çocuklarımı yanıma aldım ama dışarı çıkamadım. Sonra küçük oğlumu alıp dışarı çıkabildim. Şok oldum, çok şiddetliydi. Evimiz küçük bir hasar aldı, ahırımızda hasar var, hayvanlarımız dışarıda." dedi.

Hacı Ahmet Gün ise, "Evimizde hasar var. Tavanlar kırıldı. Deprem olduğunda ben balkondaydım. Sallantı başladı. Tavanlar düşmeye başladı." şeklinde konuştu.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.