Ameliyatta can veren genç kızın ailesinden şok iddia!

Kırıkkale'de yaşanan olay, 27 yaşındaki Dr. Melike Sargın İlhan'ın görev yaptığı Tıp Fakültesi Hastanesi'nde girdiği böbrek taşı ameliyatında hayatını kaybetmesiyle sonuçlandı. 23 Nisan günü, resmi bir tatil gününde gerçekleşen bu acı olay, ailesinin ve kamuoyunun büyük üzüntüsüne sebep oldu.

Ameliyatta can veren genç kızın ailesinden şok iddia!
Yayınlanma:

Dr. Melike Sargın'ın ailesi, kızlarının ameliyatının uzman doktorlar yerine asistanlar tarafından yapıldığını iddia ederek, Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu. Sağlık Bakanlığı'nın ilgili genelgesine dikkat çekilerek, asistan doktorların henüz almadığı bir diplomanın ameliyatını gerçekleştirememesi gerektiği hatırlatıldı.

hastane2.jpg

Baba Halil İbrahim Sargın, ameliyat sırasında uzman doktorların olmadığını belirterek, ameliyatı yapan asistan doktorlardan şikayetçi olduklarını ifade etti. Acının tarifsiz olduğunu vurgulayan baba Sargın, kızlarının ihmalden kaybettiğini düşünüyor.

Anne Hülya Sargın da, kızının ameliyatının beklenenden çok daha uzun sürdüğünü ve sonrasında kendilerine yeterli bilgi verilmediğini dile getirdi. Olayın üzerinden geçen süre içinde acılarının dinmediğini belirten anne Sargın, kızının ölümünün ihmalden kaynaklandığını düşünüyor ve bu konunun sonuna kadar takipçisi olacaklarını ifade etti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.