Sosyal medyada tanıştığı kişiye 360 bin TL dolandırıldı

Malatya'da bir kişinin sosyal medyada tanıştığı şahıs tarafından 360 bin TL dolandırıldı ve olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 2'si tutuklandı.

Sosyal medyada tanıştığı kişiye 360 bin TL dolandırıldı
Yayınlanma:

Dolandırıcılık olayı, Y.G.'nin sosyal medya üzerinden tanıştığı Y.K. tarafından kredi çekmek bahanesiyle 360 bin TL'nin dolandırılmasıyla başladı. Y.G.'nin şikayeti üzerine polis ekipleri harekete geçti. Yapılan çalışmalarda, Y.G.'nin telefonunun alınmasıyla internet bankacılığı üzerinden 360 bin TL'nin farklı hesaplara aktarıldığı belirlendi. Ayrıca, Y.K.'nin kredi kullandırma vaadiyle Y.G.'nin banka hesabından akıllı saat, cep telefonu ve tablet aldıktan sonra bölgeden ayrıldığı tespit edildi.

Y.G.'nin hesap hareketleri incelendiğinde paranın F.C.A., M.B., U.Ç. ve İ.D. isimli şahıslara havale edildiği görüldü. Zanlılar paranın izini kaybettirmek için Hekimhan’da bir dükkan işleten R.G.'yi tehdit edip zorla hesaplarını kullandılar.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, M.B., F.C.A., T.D. ve Y.K.'yi belirleyerek operasyon düzenledi ve gözaltına aldı. Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen T.D. ve Y.K. tutuklandı. U.Ç. ve İ.D.'nin ise yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.