Yozgat'ta yerel yönetimler kime emanet?

31 Mart 2024 yerel seçimleri Türkiye için büyük bir değişimi beraberinde getirdi. Ülke genelinde çok sayıda il el değiştirirken, bu illerden biri de Yozgat oldu. Uzun süredir Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) tarafından yönetilen Yozgat, bu dönemde Yeniden Refah Partisi'ne (YRP) emanet edildi. İlçelere göre dağılımda da partilerdeki çeşitlilik dikkat çekti.

Yozgat'ta yerel yönetimler kime emanet?
Yayınlanma:

Yerel seçimlerde değişime uğrayan illerden biri de Yozgat oldu. Son iki dönemdir Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından yönetilen Yozgat, sürpriz bir sonuçla Yeniden Refah Partisi'ne (YRP) geçti. İlçeler özelinde ise genel olarak bir çeşitlilik söz konusu. Seçim yarışı genel olarak AK Parti, YRP ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) arasında geçti.

YOZGAT HARİTASI RENKLENDİ

Yozgat'ta AK Partili Celal Köse'nin ardından YRP'li Kazım Arslan dönemi başladı. YRP'li Arslan en çok oyu Yozgat merkezden aldı. Arslan'a destek veren ikinci ilçe ise Kadışehri oldu. Kadışehri'nin yeni Belediye Başkanı ise Davut Karadavut oldu.

Yozgat'ta sayı bakımından en çok ilçe belediyesi elde eden parti ise MHP oldu. MHP, Akdağmadeni, Çandır, Çayıralan, Çekerek, Saraykent, Sorgun, Yenifakılı ilçelerinde yeni dönemde söz sahibi olacak. Sonuçlara göre, Akdağmadeni'nde Nezih Yalçın, Çandır'da Ertan Eroğlu, Çayıralan'da Ahmet Kaygısız, Çekerek'te Üzeyir İnce, Saraykent'te Ahmet Köroğlu, Sorgun'da Mustafa Ekinci, Yenifakılı'da ise Musa Sarıaslan kazanan isimler oldu.

yozgat.jpg

Aydıncık, Boğazlıyan, Sarıkaya, Şefaatli ve Yerköy ilçelerinde ise AK Parti seçimi önde götürdü. Aydıncık'ı Mustafa Tekçam, Boğazlıyan'ı Gökhan Coşar, Sarıkaya'yı Osman Gözan, Şefaatli'yi Zeki Bozkurt, Yerköy'ü ise Fatih Arslan yönetecek.

BELDELERDE DE ÇEŞİTLİLİK HAKİM OLDU

Yozgat beldelerinde ise farklı partilerden isimler başkanlık koltuğuna oturdu. Umutlu, Belekçahan, Özükavak, Yenipzar, Uzunlu, Ovakent, Halıköy, Dedefakılı, Ozan, Karayakup, Yeniyer ve Çiğdemli dahil 12 beldede AK Parti'li isimler yönetimde söz sahibi oldu.

bahadin.jpg

Oluközü, Baydiğin, Yamaçlı, Sırçalı, Konuklar, Eymir ve Doğankent'te de MHP'li isimler başkanlığa seçildi.

Gülşehri'nde Büyük Birlik Partisi (BBP), Bahadın'da Memleket Partisi, Araplı'da ise YRP seçimleri kazanan parti oldu.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.