Büro İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi'den politika eleştirisi! "Yaşadığımız sıkıntı yanlış politikaların sonucudur"

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu’na bağlı Büro İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, Türk halkının yaşadığı ekonomik ve sosyal sıkıntının uygulanan yanlış politikalardan kaynaklandığını söyledi.

Büro İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi'den politika eleştirisi! "Yaşadığımız sıkıntı yanlış politikaların sonucudur"
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Büro İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, iktidar tarafından uygulanan ekonomi politikasının krizi önlemek için yeterli olmadığını söyledi. Türk halkının büyük bir çoğunluğunu etkileyen ekonomik krizin uygulanan yanlış politikaların sonucu olduğunu söyleyen Hamzaçebi, “Özellikle 'IMF'siz IMF programı' olarak adlandırılan politikalar, başta dar gelirliler olmak üzere kamu çalışanlarını, emeklileri ve küçük esnafı olumsuz etkiledi.” dedi.

Büro İş Sendikası olarak öncelikli görevlerinin çalışanların haklarını korumak olduğunu anlatan Alay Hamzaçebi, öğretmen atamalarındaki kısıtlamaları, giyim yardımlarının kesilmesini ve vergi yükünün artmasını eleştirdi.

adsiz-tasarim-2024-04-18t123130-949.jpg

Hamzaçebi, özellikle öğretmenler başta olmak üzere kamuda atama bekleyen binlerce kişi bulunmasına rağmen, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yeni personel alımlarına sınırlama getirmesini eleştirdi.

Eğitimde öğretmen açığı bulunduğunu, bunun da eğitim kalitesini etkilediğini vurgulayan Hamzaçebi, “Atama yerine düşük maaşlı 'ücretli öğretmenlik' sistemi uygulanmasının da bir an önce kaldırılmasını" önerdi.

"KAMU KAYNAKLARI AKILCI KULLANILMALI"

Alay Hamzaçebi, kamuda yıllardır uygulanan nakdi giyim yardımının ekonomik gerekçelerle kesildiğini, dar gelirlilerin kullandığı kredi kartı nakit avansında ve Kredili Mevduat Hesabı (KMH) faizinin artırılmasının da ekonomik olarak çalışanları zorladığını söyledi. Kamu kaynaklarının akılcı kullanılması gerektiğini ifade eden Alay Hamzaçebi, gereksiz israftan ve lüksten tasarruf edilmesini. Kamu harcamalarının denetlenmesini istedi.

BÜRO İŞ SENDİKASI HAKKINDA

Büro İş Sendikası hakkında bilgi veren Hamzaçebi, şunları kaydetti:

"Büro İş Sendikası, 30 Mayıs 2006 yılında kuruldu. Büro ve kamu çalışanlarının haklarını korumak, onların ekonomik ve sosyal koşullarını iyileştirmek, çalışma şartlarını düzenlemek, iş güvencesini sağlamak gibi amaçlar doğrultusunda faaliyet gösteren bir sendika. Ayrıca, üyelerinin eğitimine katkıda bulunmak, mesleklerinin gelişimine destek olmak ve çeşitli sosyal yardım faaliyetlerinde bulunmak da sendikanın görevleri arasında."

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.