ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'dan enflasyon ve faiz indirimi açıklaması

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell, son verilerin enflasyon hedefine dönüş konusunda beklenen ilerlemeyi göstermediğini belirtti.

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'dan enflasyon ve faiz indirimi açıklaması
Yayınlanma:

Kanada Ekonomisi Washington Forumu'nda yaptığı konuşmada Powell, geçen yıl ABD ekonomisinin güçlü bir performans sergilediğini ancak bu yıl enflasyon hedefine dönüş konusunda istenilen ilerlemenin henüz gerçekleşmediğini ifade etti. Powell, iş gücü piyasasında iyileşme işaretleri görülmesine rağmen enflasyonun istikrarlı bir şekilde yüzde 2'ye doğru ilerlemesi gerektiğine dair daha fazla güvene ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Çekirdek kişisel tüketim harcamaları endeksinin beklenenden az değiştiğini belirten Powell, enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde düşmesi ve istikrar kazanması gerektiğini vurguladı. Powell, yüksek enflasyon devam ederse mevcut kısıtlama seviyesinin korunabileceğini ve para politikasının verilere göre şekilleneceğini ifade etti.

Kanada Merkez Bankası Başkanı Tiff Macklem ise enflasyonist baskıların azalmaya devam ettiğini belirterek, ekonominin arz fazlası olduğunu ve fiyat baskılarını hafiflettiğini söyledi. Macklem, enflasyonda yaşanan düşüşün sürdürüleceğine dair kanıt aradıklarını ve ekonominin toparlanmasının güçlü bir şekilde devam ettiğini ifade etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.