Almanya çalkalandı: Alman Milletvekili Ecke'ye saldırı!

Almanya'nın Dresden şehrinde gerçekleşen saldırı, ülkede büyük endişe yarattı. 41 yaşındaki Almanya Sosyal Demokrat Partili Avrupa Parlamentosu Milletvekili Matthias Ecke'nin ağır yaralanması, demokrasiye ve siyasi katılıma yönelik bir saldırı olarak değerlendiriliyor.

Almanya çalkalandı: Alman Milletvekili Ecke'ye saldırı!
Yayınlanma:

DHA'nın haberine göre, Dresden polisi, henüz kimliği belirsiz dört kişinin SPD için seçim afişleri asan Ecke'ye saldırdığını ve onu ciddi şekilde yaraladığını bildirdi. Saldırı sonrası Ecke, acil bir şekilde hastaneye kaldırıldı ve ameliyata alınma ihtimali olduğu belirtildi. Polis, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.

Almanya Başbakanı Scholz ve İçişleri Bakanı Faeser, saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Scholz, saldırıların demokrasiyi tehdit ettiğini vurgulayarak, birlik içinde olunması gerektiğini ifade etti ve Ecke'ye acil şifalar diledi. Faeser ise saldırının Avrupa seçimlerine yakın bir zamanda gerçekleşmesinin demokrasiye ciddi bir tehdit olduğunu belirterek, bu tür şiddet eylemlerine sert önlemlerle karşılık verilmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.