Biden: Biz otoriter bir ulus değiliz

ABD Başkanı Joe Biden, üniversitelerde devam eden Filistin'e destek protestoları hakkında açıklamalarda bulundu.

Biden: Biz otoriter bir ulus değiliz
Yayınlanma:

Protestoları kınayarak, "Protesto hakkı vardır ama kaos oluşturma hakkı yoktur" dedi. Mülke zarar vermenin barışçıl bir protesto olmadığını belirtti ve vandalizm, izinsiz girişler, camları kırmak gibi eylemlerin barışçıl olmadığını vurguladı.

Biden, insanları tehdit etmenin, gözlerini korkutmanın barışçıl bir protesto olmadığını ve yasalara aykırı olduğunu ifade etti. Antisemitizme veya Yahudi öğrencilere yönelik şiddet tehditlerine yer olmaması gerektiğini belirtti.

İnsanların duygularını ifade etme hakkına saygı duyduğunu ve koruduğunu söyleyen Biden, bunun şiddet olmadan, yıkım olmadan ve nefret olmadan yapılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca ifade özgürlüğünü savunurken hukukun üstünlüğünü de savunacaklarını belirtti.

Biden, ABD'nin insanları susturduğu ya da muhalefeti ezdiği otoriter bir ulus olmadığını ve barışçıl protestoların önemli olduğunu ancak kanunsuz bir ülke olmadıklarını vurguladı. Tarihin boyunca bu tür anlarla sık sık karşılaştıklarını belirterek, şiddet içeren protestoların desteklenmediğini, ancak barışçıl protestoların desteklendiğini ifade etti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.