BM açıkladı: İsrail, Gazze'de insani yardım konvoyuna da saldırdı

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını sürdürdüğünü ayrıca son iki haftada yardım konvoylarına ateş açıldığı, BM personelinin alıkonulduğu ve silahla tehdit edildiği bilgilerini paylaştı.

BM açıkladı: İsrail, Gazze'de insani yardım konvoyuna da saldırdı
Yayınlanma:

Lazzarini, İsrail'in 2,3 milyon sivili zorla aç ve susuz bıraktığı Gazze'de yardım faaliyetlerini engellemesine dair kaygılarını dile getirdi. İsrail yetkililerinin BM'nin Gazze'ye insani yardım erişimini engellemeye devam ettiğini vurgulayan Lazzarini, bu hafta Gazze'ye girişlerine izin verilmediğini aktardı.

Son iki haftada yaşanan olaylara dikkat çeken Lazzarini, konvoylara ateş açılması, BM personelinin zorbalığa maruz kalması ve kontrol noktalarında uzun gecikmeler gibi olayların yaşandığını ifade etti. Bu tür olayların Gazze'de kıtlığın önlenmesi için zamana karşı yarışılan bir dönemde yaşandığını ve aynı zamanda insani yardım ekipleri için de korku oluşturduğunu belirtti.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının neden olduğu insani krize de değinen Lazzarini, hava, kara ve denizden düzenlenen saldırılar nedeniyle binlerce Filistinlinin öldüğünü ve yaralandığını aktardı. Gazze'de yaşayan Filistinlilerin İsrail saldırılarıyla mücadele ederken bir yandan da açlıkla karşı karşıya olduğunu ve BM'nin uyarısına göre kıtlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu vurguladı. Gazze'deki insanların temel gıda maddelerine ulaşmakta zorluk çektiğini ve birçok kişinin açlıkla mücadele ettiğini belirtti. Gazze'nin kuzeyinde yaşayan Filistinlilerin ise un bulamadıkları için hayvan yemlerini öğüterek tükettiklerini aktardı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.