BM: İnsanlar nerede olursa olsun yardım sağlamaya devam edeceğiz

Griffiths, Gazze'deki gelişmelere ilişkin X sosyal medya hesabından mesaj paylaştı.

BM: İnsanlar nerede olursa olsun yardım sağlamaya devam edeceğiz
Yayınlanma:

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, Gazze'deki durumun yeni bir kritik noktaya ulaştığını ifade ederek, "İnsanlar nerede olursa olsun yardım sağlamaya devam edeceğiz." mesajını paylaştı.

Griffiths, Gazze'deki gelişmelere ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsrail'in son tahliye emri ve kara saldırısının daha fazla can kaybına ve yerinden edilmeye yol açacağı uyarısında bulundu. Son birkaç gün içinde on binlerce kişinin zorla yerlerinden edildiğini belirten Griffiths, Refah sınır kapısının kapanmasının ise yardım ve personel nakliyatını olumsuz etkilediğini dile getirdi.

Ekibinin hala Refah'ta bulunduğunu ve burada 600 bini çocuk olmak üzere 1 milyondan fazla kişinin bulunduğunu vurgulayan Griffiths, "İnsanlar nerede olursa olsun yardım sağlamaya devam edeceğiz." dedi.

Bugün alınan kararların gelecek nesiller tarafından hatırlanacağını belirten Griffiths, "Onların kınamalarına hazır olalım." ifadesiyle de uluslararası toplumu daha fazla çaba göstermeye çağırdı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.