Gazze'de ateşkes olacak mı? Netanyahu net konuştu!

İsrail ve Hamas arasındaki uzun süredir devam eden çatışmalarda gerilim tırmanıyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas'ın esir takası mutabakatı için dile getirdiği Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların durdurulması talebini reddettiğini açıkladı. Netanyahu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Hamas'ın taleplerinin İsrail için kabul edilemez olduğunu belirtti.

Gazze'de ateşkes olacak mı? Netanyahu net konuştu!
Yayınlanma:

Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların devam ettiği bir ortamda yapılan açıklamada, Netanyahu, Hamas'ın taleplerine teslim olmanın İsrail için büyük bir yenilgi olacağını vurguladı. Hamas'ın İsrail askerlerinin Gazze'den çıkarılması ve saldırıların durdurulması gibi şartlarının kabul edilemeyeceğini ifade etti.

''HAMAS VE İRAN İÇİN BÜYÜK BİR ZAFER OLUR''

Netanyahu, İsrail'in Hamas'ın taleplerini kabul etmemesi gerektiğini ve mücadeleye sona erene kadar hedeflerine ulaşmaya devam edeceğini belirtti. Ayrıca, Hamas'ın taleplerini kabul etmenin sadece Hamas ve İran için büyük bir zafer olacağını iddia etti.

Özellikle esir takası müzakereleri kapsamında çalışmalar yürütüldüğünü ancak Hamas'ın taleplerini kabul etmenin İsrail için kabul edilemez olduğunu vurgulayan Netanyahu, İsrail'in Hamas ve diğer terör örgütleriyle mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.