Gazze'de bir toplu mezar daha ortaya çıktı: 49 ceset çıkarıldı

İsrail ordusunun Gazze kentindeki Şifa Hastanesi'nde düzenlediği baskında üçüncü toplu mezardan çıkarılan 49 Filistinlinin cesediyle ilgili açıklama yapıldı. Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, Şifa Hastanesi'nde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Gazze'de bir toplu mezar daha ortaya çıktı: 49 ceset çıkarıldı
Yayınlanma:

Açıklamada, sağlık ekiplerinin Şifa Hastanesi yerleşkesinde üçüncü toplu mezarı tespit ettiği ve şu ana kadar 49 Filistinlinin cesedinin çıkarıldığı belirtildi. Çalışmaların devam ettiği ifade edildi.

Ayrıca, İsrail askerlerinin çok sayıda Filistinlinin alıkonulduğu ve kaybedildiği vurgulandı. Henüz çalışmaların tamamlanmadığı ve yeni cesetlerin çıkarılmasının beklendiği dile getirildi.

Gazze Şeridi'ndeki toplu mezarlardan çıkarılan ceset sayısının 520'ye ulaştığı açıklandı. İsrail ordusunun baskın düzenlediği üç hastanedeki toplu mezarlardan bahsedilerek, Gazze'nin farklı bölgelerinde bulunan bu mezarlardan ceset çıkarıldığı ifade edildi.

Açıklamada, İsrail'in Filistin halkına karşı hastanelerde ve hastane dışında işlediği suçlar kınandı. Uluslararası toplum ve Birleşmiş Milletler'e bu suçların kınanması çağrısında bulunuldu. Ayrıca, İsrail'in bu suçları ABD'nin desteğiyle işlediği iddia edilerek uluslararası toplum ve ABD yönetimi sorumlu tutuldu.

İsrail'e Gazze'de sağlık sistemine ve hastanelere yönelik saldırıları durdurması için baskı yapılması çağrısında bulunuldu. Ayrıca, İsrail'in işlediği suçlara ilişkin bağımsız, uluslararası bir soruşturma açılması talep edildi.

Özetle, İsrail ordusunun Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde düzenlediği baskının ardından çıkarılan cesetlerle ilgili açıklamalar yapıldı ve İsrail'in Filistinlilere yönelik suçları kınandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.