İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Bakıri'den İsrail'e net tepki: Saniyeler içinde yanıt veririz

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Bakıri, İsrail'in muhtemel bir saldırısına anında karşılık vereceklerini ifade etti. Devlet televizyonundaki bir programa katılan Bakıri, İsrail'in Şam'daki İran konsolosluğuna yönelik saldırısının bir "stratejik hata" olduğunu belirtti.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Bakıri'den İsrail'e net tepki: Saniyeler içinde yanıt veririz
Yayınlanma:

Bu saldırının İran'ın askeri ve savunma kapasitesini gösterme fırsatı verdiğini dile getiren Bakıri, İsrail'in bir başka hatayı yapması durumunda cevabın saniyeler içinde verileceğini vurguladı. İran'ın her türlü ihtimale karşı hazır olduğunu belirten Bakıri, İsrail'in ikinci bir hatayı yapmaması gerektiğini, zira İran'ın tepkisinin daha sert, daha güçlü ve daha hızlı olacağını söyledi.

İki ülke arasındaki gerilimin tırmanışına dair bilgi veren haberde, İsrail'in 1 Nisan'da Şam'daki İran konsolosluğuna hava saldırısı düzenlediği ve bu saldırıda 2'si general rütbesinde toplam 7 İranlı yetkilinin hayatını kaybettiği hatırlatıldı. İran'ın, bu saldırıya karşılık vereceğini duyurduğu ve 13 Nisan'da yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle İsrail'e saldırdığı belirtildi.

İran'ın bazı hedefleri vurduğunu, ancak İsrail'in çoğu saldırıyı önlediğini açıkladığı ifade edildi. İsrail'in ise İran'ın hava saldırısına "açık ve etkili" bir şekilde karşılık vereceğini iddia ettiği aktarıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.