İsrail, Refah'a çok sayıda noktadan hava saldırısı düzenledi

İsrail Ordusu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze Şeridi'nde devam eden çatışmalara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İsrail, Refah'a çok sayıda noktadan hava saldırısı düzenledi
Yayınlanma:

Hagari, yaklaşık 1.5 milyon Filistinlinin sığındığı Refah kentinde 50'den fazla noktaya hava saldırısı düzenlediklerini belirtti. Saldırıların Hamas'a ait olduğu iddia edilen hedeflere yönelik olduğunu ifade etti ve saldırıların Refah'ın doğusunda kara saldırısı hazırlıkları sürdüğü bir dönemde gerçekleştiğini vurguladı.

Hagari ayrıca Hamas'ın ateşkes önerilerine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Ordunun her cevabı ciddiyetle incelediğini belirterek, Hamas'la müzakerelerin ve İsrailli esirlerin serbest bırakılması konusunun değerlendirildiğini söyledi. Hagari, İsrail ordusunun Gazze'deki operasyonlara devam edeceğini açıkladı.

İsrail Ordusu'nun sabah saatlerinde yaptığı açıklamada ise, zorla yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah'ın doğusundaki bazı mahallelerin boşaltılmasını talep ettiği belirtildi. Bu talep üzerine bölgede yaşayan yaklaşık 100 bin Filistinlinin tahliye edilmeye başlandığı bildirildi. Refah'ın doğusundaki bölgenin tahliye edilmesi endişesiyle zorunlu göç sürecinin başladığı ifade edildi.

Bu gelişmelerle birlikte Hamas tarafından onaylanan ateşkes ve esir değişimi teklifine İsrail'in saldırıyla cevap verdiği ve çatışmaların devam edeceği görüldü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.