İsrail, İran savaşına hazırlanıyor

İsrail Hava Kuvvetleri'nin, olası bir saldırıya karşı İran'a yönelik hazırlıklarını tamamladığı bildirildi.

İsrail, İran savaşına hazırlanıyor
Yayınlanma:

İsrail devlet televizyonu KAN'ın yayınında, İsrail'in İran'a karşı gerçekleştireceği sınırlı bir saldırının planlandığı ve bu saldırının İran'ın cevap verme kapasitesini aşmayacağı, böylece bölgeyi geniş çaplı bir savaşa sürüklemeyeceği belirtildi. Ayrıca, İran ile yaşanan gerginliğin Gazze'nin ikincil planda kalmasını sağlamak için arttırıldığına dikkat çekildi. İsrailli yetkililerin, İran'ın doğrudan kendi topraklarından gerçekleştirdiği bir saldırının "kırmızı çizgiyi" aştığını ve buna karşılık vermenin zorunlu olduğu konusunda görüş birliği içinde oldukları ifade edildi.

Yayında, İsrail Hava Kuvvetleri'nin İran'a karşı muhtemel bir saldırı için hazırlıklarını tamamladığına işaret edilirken, saldırının doğası hakkında detaylı bilgi verilmedi. Ancak, suikast operasyonları veya geniş kapsamlı bir elektronik saldırının da olası senaryolar arasında olduğu belirtildi.

Ayrıca, yayında yer alan bilgilere göre, İsrailli yetkililer, bir saldırı öncesinde Amerika Birleşik Devletleri'ne bilgi verme konusunda Washington'a söz verdiler.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.