İsrail, katliamlarına devam ediyor: Gazze'de çocuk parkına gerçekleştirilen saldırıda en az 10 kişi öldü

İsrail'in Gazze Şeridi'nde bulunan Megazi Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıda, çocuk parkına yönelik yapılan saldırıda aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu en az 10 kişi hayatını kaybetti.

İsrail, katliamlarına devam ediyor: Gazze'de çocuk parkına gerçekleştirilen saldırıda en az 10 kişi öldü
Yayınlanma:

Gazze'deki sağlık kaynaklarına göre, saldırıda ölen en az 10 kişinin cenazesi, Deyr el-Belah'taki Aksa Şehitleri Hastanesi'ne getirildi. Görgü tanıkları, saldırının İsrail savaş uçaklarının Megazi Mülteci Kampı'ndaki Mühendis Kavşağı çevresinde bulunan çocuklar için yapılan oyun parkını hedef aldığını belirtti.

Tanıklar, saldırıya maruz kalanların çoğunluğunun çocuklardan oluştuğunu ve çocukların oyun parkındaki oyuncaklarla eğlenirken hedef alındığını ifade etti.

7 Ekim 2023 tarihinden itibaren İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ediyor. Bu süreçte en az 14 bin 500'ü çocuk, 9 bin 560'ı kadın olmak üzere 33 bin 843 Filistinli hayatını kaybetti, 76 bin 575 kişi yaralandı. Ayrıca, enkaz altında binlerce ölü olduğu, hastane ve eğitim kurumlarının hedef alındığı ve sivil altyapının tahrip edildiği bildiriliyor.

İsrail ordusu, Gazze'ye yönelik saldırılarda 260'ı karadan işgal sürecinde olmak üzere toplamda 604 askerinin öldüğünü açıkladı. Çatışmalara verilen "insani ara" sürecinde ise 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı. Ancak, İsrail'in binlerce Filistinliyi hala alıkoyup hapsettiği biliniyor.

Ayrıca, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de İsrail askerleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 468 Filistinli hayatını kaybetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.