Kolombiya, İsrail ile ilişkileri kesiyor

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, İsrail'in Gazze'de devam eden saldırıları nedeniyle yarından itibaren İsrail ile diplomatik ilişkileri keseceklerini açıkladı.

Kolombiya, İsrail ile ilişkileri kesiyor
Yayınlanma:

Petro, bu kararı, "İnsanlığın gözleri önünde bütün bir halkın yok edilmesine seyirci kalamayız, Filistin ölürse insanlık da ölür" diyerek duyurdu.

Başkent Bogota'da düzenlenen "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" kutlamalarında halka seslenen Petro, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği bombalamalar sonucu bebeklerin hayatını kaybettiğini ve dünyanın birçok ülkesinde insanların sokaklara çıktığını belirtti.

Petro, "Soykırımcı bir lider ve hükümet olmasından ötürü" ifadesini kullanarak, yarından itibaren İsrail devleti ile diplomatik ilişkilerin kesileceğini duyurdu. Ayrıca, İsrail'in Gazze'de soykırım yaptığını vurgulayarak, "İnsanlık, soykırım çağına geri dönemeyiz" şeklinde konuştu.

Bu kararın öncesinde 26 Mart'ta yaptığı açıklamada da Petro, Gazze'de ateşkes talebiyle kabul edilen BMGK kararına uymaması halinde İsrail'le diplomatik ilişkileri kesme tehdidinde bulunmuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.