Pentagon: İran'ın saldırısında 81 İHA ve en az 6 balistik füze ABD tarafından düşürüldü

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran'ın 13 Nisan'da İsrail'e yönelik hava saldırısında kullandığı füze ve insansız hava araçlarının (İHA) 87'sinin ABD tarafından imha edildiğini duyurdu.

Pentagon: İran'ın saldırısında 81 İHA ve en az 6 balistik füze ABD tarafından düşürüldü
Yayınlanma:

Pentagon sözcüsü Patrick Ryder, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ryder, ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) verilerine göre, İran'ın Irak, Suriye, ve Yemen'den İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda 110 orta menzilli balistik füze, 30 kara seyir füzesi ve 150'den fazla İHA kullanıldığını ifade etti.

ABD'nin bu saldırılarda 81 İHA ve en az 6 balistik füzeyi başarıyla etkisiz hale getirdiğini söyleyen Ryder, bölgedeki gerginliği artırmamak için çaba gösterdiklerini, ancak İsrail'i ve ABD personelini korumak adına gereken tedbirleri almaya devam edeceklerini belirtti.

Ryder, İran'ın saldırılara karşı nasıl bir tepki vereceğine dair sorulara ise "Bu aşamada spekülasyonlara girmek istemiyorum." diyerek yanıt vermedi ve bu konuda İsrail'in açıklama yapması gerektiğini vurguladı.

İran'ın füzelerinin ve İHA'ların hedefine ulaşma başarısızlığına ilişkin bir soruya ise Ryder, istihbarat detaylarına girmeyeceğini belirterek, "İsrail'e yönelik hava tehdidinin yüzde 99'unun ortadan kaldırıldığını" iddia etti.

Ayrıca, Ukrayna'nın hava savunma kapasitesindeki azalmaya ilişkin bir soruya yanıt veren Ryder, Ukrayna'daki durumun "vahim" olduğunu ifade etti. Rus güçlerinin Ukrayna cephesinde ilerlediğini belirten Ryder, ABD'nin Ukrayna'nın hava savunma ihtiyacını karşılaması gerektiğini söyledi.

Ryder, "Şu anda en önemli olanın, Ukrayna'nın savunmasını güçlendirmek için gerekli desteği sağlayacak ek bütçenin ABD Kongresi tarafından kabul edilmesi olduğunu" belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.