Putin ve Paşinyan bir araya geldi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Moskova'da gerçekleşen bir buluşmada bölgesel güvenlik ve ekonomik işbirliği konularını ele aldılar.

Putin ve Paşinyan bir araya geldi
Yayınlanma:

Kremlin Sarayı'ndan gelen bilgilere göre, Putin ve Paşinyan, Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) Zirvesi'nin hemen ardından Kremlin Sarayı'nda bir araya geldi. Görüşme, basına kapalı ve basına açık olmak üzere iki kısımda gerçekleşti.

Görüşmenin basına açık bölümünde konuşan Putin, ekonomik işbirliğine vurgu yaparak, "Ermenistan ile AEB ülkeleri arasındaki karşılıklı ticaret hacmi 14 kat arttı. İkili ilişkilerimizde önemli başarılar elde ettik. Karşılıklı ticaret hacmi 7 milyar doları geçti. Ticari ve ekonomik ilişkilerimizde daha önce görülmemiş bir ivme var. Ancak bölgedeki güvenlik konuları da göz ardı edilemez" şeklinde konuştu.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan da, ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel konuların da önemine dikkat çekti. Paşinyan, "Son kez geçen yıl aralık ayında görüşmüştük. O zamandan beri ele alınması gereken birçok konu birikti" ifadelerini kullandı.

Putin ve Paşinyan arasındaki görüşme yaklaşık bir saat sürdü. Görüşmede, bölgesel güvenlik, ekonomik işbirliği ve ikili ilişkilerin yanı sıra bölgedeki son gelişmeler de ele alındı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.