Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic'ten "büyük savaş" uyarısı

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, dünyadaki jeopolitik duruma ilişkin yaptığı açıklamada, Orta Doğu'daki gelişmelerin etkisiyle dünyanın önümüzdeki 3-4 ay içinde İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en ciddi durumla karşı karşıya kalabileceğini öngördüğünü belirtti.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic'ten "büyük savaş" uyarısı
Yayınlanma:

Vucic, Sırbistan Radyo ve Televizyonu'nda dünya jeopolitiğine ilişkin yaptığı değerlendirmede, İran'ın İsrail'e yönelik saldırıları sonrasında Orta Doğu'daki durumu değerlendirdi. Uzun vadede, durumun değişmesini beklememesine rağmen uluslararası anlaşmaların ihlallerine dikkat çekti. Vucic, küçük bir ülke olmalarına rağmen uluslararası hukuka bağlı kalmak zorunda olduklarını vurguladı.

Büyük güçler arasındaki gerginliklerin artacağını ve durumun kötüleşeceğini ifade eden Vucic, önümüzdeki birkaç gün veya hafta sakin geçebilir ancak 3-4 ay içinde dünyanın İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en zorlu durumla karşı karşıya kalabileceği öngörüsünde bulundu.

Sırbistan'ın Fransa'dan Rafale savaş uçağı satın alma talebine de değinen Vucic, bu uçakların maliyetinin yüksek olduğunu ve sınırlı sayıda ülkenin bu uçakları alabildiğini belirtti. Vucic, bu durumda harcamalara dikkat etmek ve kemer sıkmak zorunda kalacaklarını dile getirdi. Ayrıca, Sırbistan'ın Rafale uçaklarını almasıyla bölgedeki istikrarı tehdit edeceği yorumlarına karşılık, Hırvatistan'ın aynı uçakları satın aldığında benzer eleştirilerin yapılmadığına dikkat çekti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.